buiten modderspelen
praatje

Buitenspelen in de regen

Voor ModderLab sta ik op een oogstfeest. Er is de hele dag regen voorspeld. Geen gezellige motregen. Nee, harde regen. Regen die verticaal naar beneden komt. De vrijwilligers van het feest zijn er niet blij mee. Er zullen weinig bezoekers komen.

Dan is het 13:00uur. Het feestje is geopend. Tot verbazing van de vrijwilligers komen er gezinnen aanlopen. Gezinnen die op en top zijn voorbereid op de verticale, harde regen. Ze hebben een regenpak aan, hun hoge regenlaarzen aangetrokken en de paraplu’s uitgeklapt. Geen enkel soort regen kan hen stoppen!

Modderlab activiteiten

Stiekem ben ik niet verbaasd, want ik heb dit al veel vaker meegemaakt. De kinderen zijn al een week lekker gemaakt met dit feestje; op zondag kun je spelen in het ModderRestaurant! Of boogschieten! Of je eigen broodje bakken op het vuur.

“Zij zijn de ambassadeurs van het buitenspelen”

Kinderen die er zin in hebben, zitten al de halve zondag binnen. Binnen, waar je vaak rustig moet zijn en niet mag rennen of stoeien. Diezelfde kinderen zien deze regen niet. Zij zijn de ambassadeurs van het buitenspelen. Zij komen naar buiten voor deze activiteiten.  En ja, eerlijk is eerlijk. Als het zonnig en warm was geweest dan waren ze de hele middag komen spelen. Nu zijn ze er 1 á 2 uurtjes, maar toch doen ze met alle activiteiten mee. Na de activiteiten warmen ze zich op aan het knisperende vuurtje en gaan daarna met hun zelf gemaakte spullen én hun natte regenkleding weer naar huis.

Geen last van regen

Wanneer kinderen lekker buitenspelen hebben zij geen last van de regen. Het is vooral hoe wij (de volwassenen) er mee omgaan. Staan we erbij, met onze handen in de zakken, onze schouders opgetrokken en mopperen we steeds? Ja, dan maak je het speelplezier wel erg lastig. Steeds maar benoemen dat het regent? Dat hebben de kinderen zelf ook wel door. Maar met een lekkere warme trui, regenpak en laarzen aan kun je met gemak een half uur tot een uur buitenspelen!

“Met een regenbroek aan van de glijbaan ga je extra snel”

Oh… en trouwens! Wist je dat je met een regenbroek aan extra snel van een glijbaan gaat als het regent?! Dus trek je regenpak aan en probeer het uit!

Over Dagmar

Vies worden, ontdekken en spelen is het leukste wat er is volgens Dagmar, mede-eigenaar van ModderLab en pedagogisch coach en beleidsmedewerker BSO. Samen met Anne is Dagmar ModderLab gestart om workshops te geven aan kinderen die stoer, uitdagend en vooral net even anders zijn.

Meer weten over Modderlab?

ModderLab is een organisatie die dol is op vies worden, buitenspelen en zelf doen! Met onze activiteiten laten we kinderen ontdekken, waarbij ze lekker vies worden. En dat doen we altijd buiten, ook als het slecht weer is. Meer informatie? Check onze website of bekijk onze Facebookpagina.

2551 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

De liefde voor de natuur en het avontuur blijft altijd | Op vakantie in de natuur

De liefde voor de natuur en het avontuur blijft altijd

Vroeger speelde Yvonne (grafisch vormgever bij Jantje Beton) al heel graag buiten met haar oudere broers en ging ze op vakantie in de ‘natuur’. Later ging ze ook met haar eigen kinderen op vakantie in de natuur, namelijk van eiland naar eiland fietsen in Nederland! Hier kijkt ze nog steeds met veel plezier op terug…

1447 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton