Spelen in de winter

Van het hoekje in de bank naar gezellig buitenspelen in de winter

In de winter zijn de Rotjes moeilijker naar buiten te lokken en ik snap ze helemaal. Het liefst duiken we in het hoekje van de bank met een dekentje en een boek. Het is koud en guur. Deprimerende kale bomen, het is vroeg donker en we hebben weinig puf. Januari en februari zijn een beetje de ‘meh-maanden’ in Huize Rot. De grote feesten zijn achter de rug en het is nog een lange ruk naar de volgende vakantie. En al dat binnen zitten helpt daar niet bij. We hebben vitamine D nodig, verse zuurstof en een beetje beweging in die luie benen.

“Hup! Direct door en buitenspelen!”

De beste truc is om direct uit school door te fietsen naar het park, het bos, de speeltuin of een lekker groot plein. Geen gedoe met eerst jassen, sjaals, mutsen en handschoenen aantrekken, want de juf heeft ze al helemaal speelklaar afgeleverd. Én zo ploft er niemand eerst thuis op de bank. Eenmaal warm binnen zijn kinderen nauwelijks nog naar buiten te krijgen. Voordat ik ze ga ophalen, stop ik een thermoskan met thee, bekers en wat lekkers in mijn tas. Ook neem ik een basketbal, voetbal, step of skateboard mee. Zo blijven we lekker in beweging en ook lekker warm. Direct van het schoolplein door!

Buitenspelen bij Het Museumpark in Rotterdam

We boffen met de buiten-speel-mogelijkheden in Rotterdam. Eén van onze lievelingsplekken is Het Museumpark. Niet te ver fietsen, midden in de stad, groen maar ook een geweldig plein met veel ruimte, autovrij en lekker overzichtelijk. Als we moe zijn, de thee op is en aan het einde van de middag de kou inzet, springen we voor een half uurtje één van de musea binnen. Bijvoorbeeld een rondje dieren kijken in Het Natuurhistorisch Museum of één van de afdelingen van De Kunsthal.

Weer opgewarmd springen we op de fiets naar huis om welverdiend en met rode blossen op onze wangen en met gezonde trek in het hoekje van de bank te ploffen.

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over ‘speelplek gezocht’.

401x gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Praatje

Van binnen gamen naar heerlijk buitenspelen in het bos!

De speelplek van onze veertienjarige Rover is het (en suite) kamertje aan onze eetkamer. Zijn spelen bestaat tegenwoordig uit het Fortnite slagveld. Toch is hij ook met een ritje naar het bos op de elektrische deelscooter wel om te kopen voor een boswandeling. Hond in de draagtas, pijl en boog op zijn rug en een chocoladereep in mijn tas. Het bos blijft de beste speelplek, ook als je denkt dat je het buitenspelen een beetje ontgroeid bent.

1437x gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

1164x792_icoon_Winkelwagente_blauw

JANTJES WINKEL

Koop het leukste speelgoed en help Jantje Beton met iedere aankoop om meer spelen bij meer kinderen te stimuleren.

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

HERSENONTWIKKELING

Spelen is belangrijk voor een gezonde hersenontwikkeling van kinderen. Het helpt kinderen bij experimenten en probleem oplossen en draagt bij aan de ontwikkeling van het geheugen. Bron: Ginsburg 2007, Bento & Dias, 2007

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton