Spelen in de winter
praatje

Van het hoekje in de bank naar gezellig buitenspelen in de winter

In de winter zijn de Rotjes moeilijker naar buiten te lokken en ik snap ze helemaal. Het liefst duiken we in het hoekje van de bank met een dekentje en een boek. Het is koud en guur. Deprimerende kale bomen, het is vroeg donker en we hebben weinig puf. Januari en februari zijn een beetje de ‘meh-maanden’ in Huize Rot. De grote feesten zijn achter de rug en het is nog een lange ruk naar de volgende vakantie. En al dat binnen zitten helpt daar niet bij. We hebben vitamine D nodig, verse zuurstof en een beetje beweging in die luie benen.

“Hup! Direct door en buitenspelen!”

De beste truc is om direct uit school door te fietsen naar het park, het bos, de speeltuin of een lekker groot plein. Geen gedoe met eerst jassen, sjaals, mutsen en handschoenen aantrekken, want de juf heeft ze al helemaal speelklaar afgeleverd. Én zo ploft er niemand eerst thuis op de bank. Eenmaal warm binnen zijn kinderen nauwelijks nog naar buiten te krijgen. Voordat ik ze ga ophalen, stop ik een thermoskan met thee, bekers en wat lekkers in mijn tas. Ook neem ik een basketbal, voetbal, step of skateboard mee. Zo blijven we lekker in beweging en ook lekker warm. Direct van het schoolplein door!

Buitenspelen bij Het Museumpark in Rotterdam

We boffen met de buiten-speel-mogelijkheden in Rotterdam. Eén van onze lievelingsplekken is Het Museumpark. Niet te ver fietsen, midden in de stad, groen maar ook een geweldig plein met veel ruimte, autovrij en lekker overzichtelijk. Als we moe zijn, de thee op is en aan het einde van de middag de kou inzet, springen we voor een half uurtje één van de musea binnen. Bijvoorbeeld een rondje dieren kijken in Het Natuurhistorisch Museum of één van de afdelingen van De Kunsthal.

Weer opgewarmd springen we op de fiets naar huis om welverdiend en met rode blossen op onze wangen en met gezonde trek in het hoekje van de bank te ploffen.

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over ‘speelplek gezocht’.

1886 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Buitenspelen risicovol? Het is juist één groot avontuur!

Buitenspelen risicovol? Het is juist één groot avontuur!

Toen Pauline haar dochter Karen een waveboard cadeau gaf voor haar achtste verjaardag brak ze haar enkel. Niet door het board, maar omdat ze tijdens het lopen domweg uitgleed op de gladde garagevloer. Uiteindelijk kan het overal mis gaan. Vooral ook op plekken waar je geen risico ziet.

1793 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton