spelen en vies worden

Met die eerste zonnestralen wil iedereen toch naar buiten? Zomer is tof. Hoewel het in ons Nederlandse voorjaar natuurlijk niet altijd droog weer is. En dat is stiekem alleen maar goed! Zoek samen een lekkere grote plas op en… stampen maar! Want wist je dat vies worden gewoon heel gezond is?

modder spelen

Heeft spelend vies worden effect op het immuunsysteem van kinderen?

De meeste kinderen vinden het erg leuk om vies te worden, zo ook de kinderen van Lidwien. Momenteel doet Lidwien onderzoek naar de ‘hygiëne hypothese’ en geeft antwoord op deze brandende vraag.

535x gelezen

Melig spel

Met water en meel kun je niet alleen pannenkoeken bakken maar ook een melig spel spelen! Je hebt alleen nog een bak en wat lekkers nodig.

39x gelezen

Maak je eigen modderput

Kinderen vinden het heerlijk om in de modder te spelen. Heb je nog een oud opblaasbadje of een zandbak? Dan kunnen ze dichtbij huis heerlijk aanmodderen!

35x gelezen

Scheerschuimkunst

Hoe leuk is het om met scheerschuim te spelen als je nog geen baard hebt. Of nooit een baard zult krijgen! Je kunt met scheerschuim hele kunstwerken maken.

12x gelezen

Geef een leven lang spelen cadeau!

Word donateur en steun de projecten van Jantje Beton. Zo draag je bij aan meer spelen voor meer kinderen. Ontvang een exclusief StoryTiles tegeltje (t.w.v. €27,50) voor jezelf of om cadeau te geven!

15x gelezen

Vies worden tijdens het spelen vervelend? Helemaal niet!

Vies worden tijdens het spelen is (meestal) niet te voorkomen. Zeker niet als kinderen gewoon plezier maken. Maar hoe gaat Scouting hiermee om?

28x gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

1164x792_icoon_Winkelwagente_blauw

JANTJES WINKEL

Koop het leukste speelgoed en help Jantje Beton met iedere aankoop om meer spelen bij meer kinderen te stimuleren.