Speeltips voor nu

Scouting, maar dan thuis

Wekelijks worden veel enthousiaste kinderen door heel Nederland ontvangen op Scouting. Hier kwam een abrupt einde aan toen de huidige coronamaatregelen bekend werden gemaakt. Wendy van Rossum, communicatieadviseur bij Scouting Nederland: “Bij Scouting Nederland zijn we toen direct aan de slag gegaan, want dat betekende ook dat de opkomsten van Scouting niet meer door konden gaan.”

Scouting ligt niet stil

Aan de hand van de maatregelen heeft Scouting Nederland al snel besloten alle bijeenkomsten stil te leggen. Door niet samen te komen nemen ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en stellen ze de eigen gezondheid en die van hun naasten op de eerste plaats. Ook na deze quarantainetijd hebben ze nog heel veel tijd om fysiek samen het Scoutingspel te spelen.

“We bedachten de oplossing: #ikscoutthuis”

Wendy: Ik geef zelf leiding aan een eigen groep ‘welpen’ en ik hoor natuurlijk vaak dat de kinderen Scouting enorm missen! Logisch, want ze zijn zo gewend om iedere week samen te komen met hun eigen groep. We zien bij de reguliere bijeenkomsten dat ze zo genieten van het buitenspelen en vooral van het met elkaar te zijn. Dat kan nu helaas niet doorgaan. Natuurlijk betekende dat niet dat Scouting helemaal stil kwam te liggen. Daar bedachten we een oplossing voor: #ikscoutthuis.”

#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

“Bij Scouting Nederland zijn wij na het ingaan van de maatregelen aan de slag gegaan met wat we de kinderen wel kunnen bieden nu ze niet naar Scouting kunnen”, vertelt Wendy. “Zo hebben we Scoutinggroepen geïnspireerd om online activiteiten te organiseren, zodat Scouting niet helemaal stil kwam te liggen. Scouts gaan gewoon door, al is het nu met een extra uitdaging. Dat doen we allemaal onder de noemer #ikscoutthuis.”

Voor alle kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van toffe Scoutingactiviteiten is de website ikscoutthuis.nl gelanceerd. Op deze website staan inmiddels meer dan 75 activiteiten die kinderen thuis kunnen doen, alleen of met hun broertjes of zusjes. “De reacties zijn heel positief”, vertelt Wendy enthousiast. “De website wordt goed bezocht en we horen van kinderen dat ze genieten van de activiteiten. Wij hopen natuurlijk snel weer de Scoutingbijeenkomsten op te kunnen starten, maar voor nu kunnen onze kinderen nog steeds bezig zijn met Scouting, alleen dan net even anders. En het leuke is: www.ikscoutthuis.nl is niet alleen voor onze eigen leden, alle kinderen in Nederland kunnen daar terecht voor toffe activiteiten!”

Over Wendy

Wendy van Rossum is al sinds haar vijfde lid van Scouting en geeft nu leiding aan haar eigen groep ‘welpen’. Na haar afstudeerstage kreeg ze een baan aangeboden bij Scouting Nederland. Ondertussen werkt ze hier met veel plezier al ruim zeven jaar.

Lees hier meer blogs van Wendy op Speelbeweging:

Overgangsperiode

Inmiddels starten veel Scoutinggroepen langzaamaan hun fysieke bijeenkomsten weer op. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen. Samen met andere organisaties riep Scouting Nederland burgemeesters door heel Nederland op om jeugd- en jongerenwerk ook weer mogelijk te maken. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. En juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding.

2775 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Buitenspeeldag 2020

Coronaproof buitenspelen

Hoe speel je coronaproof buiten (tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 10 juni)? Met deze tips hou jij je aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

4797 keer gelezen

Samen speelt beter

Drie nijntje beweegtips om samen met je kind te spelen!

Ook nijntje vindt samen spelen en bewegen belangrijk en leuk! Zo belangrijk zelfs dat zij ambassadeur is geworden van het Beweegdiploma. Nijntje hoopt dat kinderen een gezonde levensstijl gaan ontwikkelen. Om dat te stimuleren deelt nijntje drie beweegtips om samen met je kind te spelen!

2461 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton