Blog Maandagdaandag waaghals

Mijn kind is een waaghals, wat nu?

Als voorzichtige moeder werd ik beloond met een klein waaghalsje. Goed voor de balans. Kleine Elvis had een grote achtertuin tot haar beschikking. Een heus voetbalveld met een oude perenboom met boomhut, struiken om je in te verstoppen en een geheime kelder die dienst deed als museum. Samen een topformule voor menig hartverzakking.

Van boomklimmen tot alleen op avontuur in de buurt

Die ochtend toen ik boven de was stond te vouwen en naar buiten keek en helemaal boven in de oude perenboom een trotse Elvis zag glimlachen. In mijn hoofd had ik de brandweer en ambulance al gebeld, maar van buiten straalde ik verbazingwekkend veel rust uit. Ik deed het raam open, riep hoe knap hoog ze was geklommen en praatte haar voetje voor voetje naar beneden. Of die keer dat ze in geen velden of wegen te bekennen was. De poort zat dicht, zou ze over het hek achter zijn geklommen, de wijk in? Ik zag haar al alleen via het pad door het bos naar opa een paar kilometer verderop wandelen. Drie kwartier zoeken, Jan op straat, ik bij buren, kwam ze uit het dichtbegroeide bamboebos aan de zijkant van ons huis vandaan.

Een aanloop en een tuinstoel…

Het keldertje onder het huis was bereikbaar via een trappetje naar beneden en aan weerszijden een muurtje met een kruidentuintje. We hadden nog nooit gehoord van freerunning, maar Elvis heeft het daar uitgevonden. Vanuit mijn tuinstoel zag ik haar een aanloop nemen en met haar korte beentjes over het grote gapende keldergat springen. Als ik eraan terugdenk doemt het beeld van tandjes en bloed en ellende weer in mij op, in plaats van het echte plaatje namelijk een glimmende kop en een trotse ‘I did it’ van de kleine mevrouw zelf.

Van voorzichtige naar relaxte moeder?

Met Elvis kreeg ik een snelcursus laissez faire en stiekem ben ik blij dat de broers en zus net iets mindere waaghalzen bleken te zijn, of ben ik toch echt relaxter geworden met de tijd?

Meer weten over Maandagdaandag

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Speelplek gezocht? Speelplek gevonden!’.

768 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Praatje

Van binnen gamen naar heerlijk buitenspelen in het bos!

De speelplek van onze veertienjarige Rover is het (en suite) kamertje aan onze eetkamer. Zijn spelen bestaat tegenwoordig uit het Fortnite slagveld. Toch is hij ook met een ritje naar het bos op de elektrische deelscooter wel om te kopen voor een boswandeling. Hond in de draagtas, pijl en boog op zijn rug en een chocoladereep in mijn tas. Het bos blijft de beste speelplek, ook als je denkt dat je het buitenspelen een beetje ontgroeid bent.

2393 keer gelezen

Spelen in de zomerzon Maandagdaandag Jantje Beton Speelbeweging

Eindelijk spelen in de zomerzon

Klaar met de regen! Eindelijk weer temperaturen boven de twintig graden, hop met blote benen naar buiten. Lekker spelen, de gekste avonturen beleven en nagenieten in de zwoele avondzon.

725 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton