Scouting Manitoba
Doe mee

Bij Scouting Manitoba staan buitenspelen en in de natuur zijn voorop

Spelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Scoutinggroepen spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van buitenspelen: zij bieden kinderen wekelijks uitdagende activiteiten op en rondom de terreinen van de vereniging. Scouting Manitoba uit Leusden loopt al jaren de collecte van Jantje Beton. Hierdoor kunnen zij mooie activiteiten organiseren en (kinderen uit de buurt) een goede speelplaats bieden. Marieke Hendriks van Scouting Manitoba ondersteunt de collecte van Jantje Beton en vertelt hier alles over. Van wat het oplevert tot gave herinneringen van het collecteren.

Het is belangrijk om als kind buiten te spelen

Zolang Marieke zich kan herinneren doet haar scouting al mee aan de collecte van Jantje Beton. “De elf jaar dat ik begeleider ben geweest hebben wij altijd meegedaan. Ook in de jaren voordat ik bij de scouting kwam, waren ze al actief bezig met collecteren voor Jantje Beton.” Als scouting zetten zij zich wekelijks in om heel veel kinderen een leuke uitdagende en sportieve vrijetijdsbesteding te geven. Marieke: “Buitenspelen en in de natuur zijn staan bij de scouting voorop.”

Bij Scouting Manitoba zijn ze het liefst de hele dag buiten. Zo worden er leuke buitenactiviteiten bedacht om lekker in de natuur te zijn. Populaire activiteiten op de scouting zijn het bouwen van parcours en kabelbanen. Ook boogschieten en katapulten bouwen doen de leden graag. Marieke: “Maar dit ligt er natuurlijk heel erg aan, aan welk jeugdlid je dit vraagt. Sommige leden vinden de bosspelletjes juist weer veel leuker. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur.”

“De collecte heeft voor ons als vereniging al veel betekend. Er is in de afgelopen jaren veel geld opgehaald waarmee ongelofelijk leuke activiteiten zijn gedaan. De leden van de scouting hebben hier zelf aan bijgedragen door zich goed in te zetten. Samen zorgen Jantje Beton en de scouting ervoor dat meer kinderen, meer buiten kunnen spelen.”

Tijdens het collecte lopen maak je natuurlijk van alles mee. Er zijn Marieke mooie herinnering bijgebleven van de jaren waarin zij de Jantje Beton collecte liep. Marieke: “Het meest bijzondere wat ik heb meegemaakt was een gulle donatie van een oudere man. Hij vertelde dat hij vroeger ook op de scouting had gezeten en dat het zoveel had betekend in zijn leven. Hij vond het zo ongelofelijk mooi om te zien dat de jeugd nog steeds buiten zo actief was bij de scouting. Dat zijn toch van die verhalen waar je het allemaal voor doet. Ik hoop dat de kinderen uit mijn groep ook zo’n warme herinnering overhouden aan de tijd bij de scouting.” De collecte van Jantje Beton heeft ervoor gezorgd dat Scouting Manitoba de afgelopen jaren mooie activiteiten heeft georganiseerd.

Opmerkelijke verzameling na jaren collecte lopen

Een leuke activiteit die de laatste jaren bij de scouting is geïntroduceerd is het verzamelen van allerlei bijzondere munten die in de collectebus terechtkomen. Marieke: “Van Tsjechische kronen tot Turkse Lira en van festivalmuntjes tot muntjes voor je boodschappenkar. Je kunt het zo gek niet bedenken.” Helaas moet Scouting Manitoba dit jaar het verzamelen van opmerkelijke munten overslaan. Dit jaar gaan ze voor een digitale collecte. “Het is dit jaar helaas niet anders voor onze vereniging,” zegt Marieke. Toch hoopt Scouting Manitoba dit jaar weer een mooi bedrag op te halen om zo voor meer kinderen in Nederland een betere speelruimte te bieden.

Via deze QR-code kan je ook doneren aan Jantje Beton en Scouting Manitoba.

Over Marieke

Marieke Hendriks is 36 jaar en werkt als leerkracht in het speciaal onderwijs. Naast haar werk als vrijwilliger bij Scouting Manitoba, houdt ze ervan om in haar vrije tijd te wandelen, hardlopen en zwemmen. Na jaren actief te zijn bij de groep ‘Sherrows’ (groep van 15 tot 18-jarigen) van Scouting Manitoba, is ze nu vooral betrokken als ‘Stamlid’ en ondersteunt ze ieder jaar bij het organiseren van de collecte!

2230 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Doe mee Intertoys

Intertoys donatie-actie!

Koop nu je speelgoed of een cadeautje bij Intertoys en doneer bij de kassa € 0,50 aan Jantje Beton. De opbrengst gaat naar projecten voor kinderen in kwetsbare posities.

1951 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton