Slecht weer spelen

4x buitenspelen in de herfst

De herfst is hét seizoen van modderige schoenen in de gang, maar ook van blije opgefriste koppies na het buitenspelen. Want wat is het najaar altijd leuk voor kinderen: paddenstoelen zoeken, bladeren op de grond en plassen stampen. Op kidsproof.nl vind je heel veel eropuit-tips om het buitenspelen nog leuker te maken. Dit zijn de vier favorieten van Dionne voor de herfst.

Samen vliegeren

De vlieger mag weer uit de kast! Als er buiten een gure wind opsteekt, is het heel verleidelijk om lekker binnen te blijven. Toch is zo’n echte herfstdag hét moment om buiten te spelen, namelijk met een vlieger. Hijs de kinderen in een lekkere warme jas en zoek samen een geschikt veldje op om jullie vliegerkunsten te oefenen. Want dat vliegeren kan nog best een uitdaging zijn. Als jullie uitgewaaid zijn, staat er thuis vast een mok dampende chocolademelk op jullie te wachten.

Creatief met herfst

Met een flinke bak stoepkrijt en een lege stoep maken kinderen de mooiste herfstkunstwerken voor de deur. Wordt het een stoepkrijtdorp met paddenstoelhuisjes, een verzameling mega grote krijtbladeren of een flinke regenwolk met stoepkrijtdruppels? Tip: ga vooraf met de kinderen naar het bos om inspiratie op te doen. Onderweg kun je mooie bladeren, paddenstoelen en eikeltjes fotograferen en verzamelen. Thuis kun je de gevonden herfstschatten natekenen met stoepkrijt, maar je kunt er ook heel creatief mee knutselen.

Verrassingen om de hoek

Soms zijn er verrassend leuke plekken gewoon om de hoek. Na een inspectie op Kidsproof.nl of Google Maps komen jullie er vast achter dat er in de buurt speelbossen of speeltuintjes zijn waar jullie nog nooit zijn geweest. Tijd om op ontdekkingstocht te gaan dus! Misschien ontdekken de kinderen wel een nieuwe favoriete klimboom of kom je onderweg langs een te gek voetbalveldje.

Herfst picknicken

De zomer is helaas voorbij, maar ook een zonnige herfstdag leent zich perfect voor een heerlijke picknick in de buitenlucht. Pak de kinderen en jezelf lekker warm in en ga samen naar een mooi natuurgebied met een goedgevulde picknickmand. In de frisse buitenlucht smaakt een bekertje warme choco of een warme pannenkoek nóg lekkerder dan normaal. Tip: kies een picknickbankje om op te zitten, want met een kleedje in het natte koude gras is toch wat minder fijn.

Over Dionne

Dionne werkt sinds 2018 met veel plezier voor uitjes-website Kidsproof.nl en woont in Leiden. Door haar werk is ze als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het hele land. En dat zijn er een heleboel. Dionne: “Ik ben elke keer weer verrast over de grote hoeveelheid leuke dingen die er in ons mooie land te doen zijn. Deze tips zijn vier van mijn herfstfavorieten”.

Over Kidsproof.nl

Kidsproof.nl is dé inspiratiewebsite op het gebied van kinderuitjes in Nederland. Met een team van enthousiaste locals, die zelf allemaal ook moeder zijn, worden er dagelijks nieuwe, originele, bekende én onbekende uitjes verzameld. Neem snel een kijkje op www.kidsproof.nl voor alle eropuit tips voor deze herfst.

2218 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Fete de la Nature

Op avontuur bij Fête de la Nature!

Fête is een grassroots natuurfestival. Dat houdt in dat iedereen een feestelijke natuuractiviteit kan organiseren: van een picknick met kruiden uit de natuur tot een muzikaal natuurfeestje en van een voedselbosfeest tot yoga in het groen. De enige voorwaarden zijn dat de activiteit feestelijk is, voor iedereen toegankelijk, een link heeft met de natuur en dat de natuur geen schade ondervindt.

2158 keer gelezen

De kracht van samen sporten én spelen

Een plek vinden om te spelen… Dat kan soms wel een uitdaging zijn. Vroeger was er op iedere hoek van de straat wel een speelplek te vinden. Nu is het echt zoeken. Om beweegarmoede onder kinderen tegen te gaan en (samen)spelen te stimuleren, heeft de Krajicek Foundation inmiddels 126 Playgrounds door heel Nederland gerealiseerd.

4474 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton