Vies worden is tof
praatje

Springen in de modderplas en lekker vies worden! De wasmachine draait toch wel

Ik hoor het haar nog zo zeggen: “Niet in de plassen stampen, dan moet mama het weer wassen!” Terwijl dat gezegd wordt, kijk ik naar mijn eigen kroost die zojuist – jawel – vol in een (modder)plas stampen. Eerlijk is eerlijk, Fos vroeg eerst of het mocht en Hazel wachtte het antwoord niet eens af. Springen maar! We waren dan ook op een plek waar vies worden bijna een verplichting is na een fikse regenbui, namelijk de schapenboerderij bij ons verderop. Plassen voor het leven! Mooie, grote exemplaren met lekker veel zompige modder.

“Niet in de plassen stampen, dan moet mama het weer wassen!”

Ik weet niet waarom die andere moeder niet toelaat dat haar kroost in de plassen sprong. Wellicht hadden ze een afspraak ergens, haast of kwam het gewoon even niet uit dat er overal natte vieze vlekken op de zojuist schoon aangetrokken kleding paradeert. Terecht, snap ik helemaal. Geen oordeel hier. Ik zal het zelf vast ook wel eens geroepen hebben. Maar dan alleen echt op die momenten dat het niet uitkomt, anders mogen ze van mij gerust hun gang gaan. Want vies worden staat gelijk aan plezier. Althans, in de ogen van mijn kinderen. In die van Hazel wat langer, want die zou nog kunnen slapen in een hard geworden modderlaagje.

“Vies worden staat gelijk aan plezier”

Fos wil daarentegen meteen na binnenkomst schone kleren aantrekken. De vrijheid die het ze geeft en bovenal het plezier wat ik waarneem als ouder als ze onbevangen en vrij mogen rauzen… Ik vind dat prachtig!

“De wasmachine draait wel, daar zijn ze toch voor?”

En laten we wel zijn, ik was me een ongeluk in ons huishouden en dat zal er niet beter op worden met nog een kleintje erbij straks. Ik bedenk dan maar gewoon dat als het niet beter wordt een extra wasje ook geen kwaad kan. De wasmachine draait wel, daar zijn ze toch voor? En ik heb een nieuwe wasmachine gekocht, met oog op de uitbreiding straks. Ik kan mij daar een potje blij van worden lieve mensen! Dus kom maar met die vieze, plakkerige kleding; mama wast wel.

“Liever een blauwe plek en een goede vlek dan een herinnering gemist”

Mijn moeder zei het vroeger al en voor mij is het nog steeds een motto: ‘Liever een blauwe plek en een goede vlek dan een herinnering gemist’. Dus heb ik, sinds ik kinderen heb, ook regenlaarzen. Om mee te doen. Liever een extra rondje wassen dan de ervaring van plassen stampen met een enthousiaste peuter en kleuter gemist. Nog nooit gedaan? De blikken op die gezichtjes als je als ouder mee stampt zijn onbetaalbaar.

Springse!

Over Elise

Elise Joanne is een lifestyle- en moederblogger en vlogger. Ze is van oorsprong Zeeuws en woont sinds haar HBO studie Rechten samen met haar twee kinderen Fos (4) en Hazel (1), haar man Boris en het poezenbeest Bobbi in Zwolle.

Lees meer verhalen van Elise Joanne op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog: ‘Samen spelen, ondanks het leeftijdsverschil!

1777 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Spelen in de stad

Buitenspelen in de stad

Verhuizen naar de grote stad met kinderen? Waar moeten de kinderen dan buitenspelen? De reacties die Daan Rot kreeg toen ze haar grote Pipi Langkoushuis ruilde voor een stadsappartement met dakterras. Ze had zelf nooit gedacht dat de stad een grote speeltuin is. En ook nog behoorlijk avontuurlijk ook!

1931 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton