Doe mee

Wist je dat…

Op woensdagmiddag 8 juni gaat Nickelodeon op zwart… er is dan helemaal niets op deze kindertelevisiezender te zien. Waarom? Omdat het dan de Nationale Buitenspeeldag is! Jaarlijks vieren Jantje Beton en Nickelodeon de Buitenspeeldag, waarbij alle kinderen worden opgeroepen om die middag lekker te gaan buitenspelen.

Het ontstaan van de Buitenspeeldag

Dit jaar is éxtra speciaal omdat we de 15e editie vieren. Ja, je leest het goed, al 15 jaar! Maar waar komt Buitenspeeldag vandaan? Vanuit het idee dat kinderen veilig en ongedwongen moeten kunnen buitenspelen is destijds in 1986 de Nationale Straatspeeldag georganiseerd. Nederland werd toen steeds meer volgebouwd met beton voor massale woningbouw waarmee de buitenspeelruimte voor het kind in het gedrang kwam. Het tegengeluid van de Nationale Straatspeeldagen was erg populair; voor één dag werden landelijk straten afgesloten voor verkeer zodat kinderen naar hartenlust konden buitenspelen. 

Samenwerking voor spelen!

Nickelodeon en Jantje Beton werken samen om kinderen aan te sporen meer buiten te spelen. Op de Buitenspeeldag maken we namelijk met z’n allen van heel Nederland één grote speelplek. Scholen, sportclubs, bedrijven, buurtcentra, speeltuinen, wijken, bedrijven en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt… Ze roepen iedereen op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren. Wist je dat… Jantje Beton en Nickelodeon zelfs een ‘Geef ons geen huiswerk op woensdag 8 juni’ brief hebben opgesteld? Deze kan worden ingevuld door kinderen en ingeleverd bij hun meester of juf om een huiswerkvrije dag voor woensdag 8 juni aan te vragen. Zo zijn er geen excuses meer om die middag binnen te blijven!

Organiseer een speelactiviteit in jouw buurt

Of je nu jouw straat afzet voor een wedstrijdje stoepranden met de hele wijk of je organiseert een middag met oud-Hollandse spelletjes in de speeltuin om de hoek, de invulling is helemaal aan jou. Op de Speelbeweging vind je natuurlijk ook allerlei speeltips als inspiratie voor de Buitenspeeldag.

Meld je speelactiviteit aan en win!

Ook jouw speelactiviteit op de landkaart van de Buitenspeeldag website? Dat kan! Meld hier jouw activiteit aan en daarna wordt deze direct zichtbaar op de landkaart. Zie jij de teller al verspringen? Hoe hoger de teller hoe beter! Fun fact: Bij je aanmelding ontvang je een spandoek wat je kan gebruiken om jouw speelruimte kenbaar mee te maken. Last but not least, ook maak je automatisch kans op een duurzame hinkelbaan voor jouw speelplek! Wie weet vind jij een golden ticket in jouw pakket en win je…

Dus waar wacht je nog op? Meld je aan want het is al bijna 8 juni!

2586 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Hé niet te hoog! Jantje Beton video

Hé niet te hoog!

Wist je dat 3 op de 10 kinderen bijna niet buitenspelen? Daar moet verandering in komen. Spelen dat leer je. Door erop uit te gaan.

2275 keer gelezen

Doe mee

Doe (speel)goed!

De Wobbel inspireert om op talloze manieren mee te spelen. Jantje Beton gunt ieder kind een speelse, fantasierijke jeugd. Met de aankoop van jouw Wobbel help je ons dit waar te maken. Help je mee? Bestel de Wobbel in onze shop!

1942 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton