Perfect Earth Animals app

Van gamen op de bank naar lekker buiten!

Gamen, bijna alle kinderen doen het tegenwoordig. Door alle game opties wordt het dan ook steeds moeilijker om ze van de bank te krijgen… Ook Christian Batist zag dit probleem toenemen en kwam met een idee. Een combinatie van een game en buitenspelen. Misschien ken je de populaire game Pokémon GO nog waarin je overal ter wereld Pokémons kon verzamelen? Christian heeft een game bedacht waarin je kaarten verzamelt van dieren die daadwerkelijk op die plek leven: Perfect Earth Animals! Hoe deze app kinderen écht naar buiten krijgt en weg van de televisie, legt Christian graag uit.

Alternatieven bedenken voor gamen

Buitenspelen was vroeger zo normaal. Christian: “Ik weet niet anders dan dat ik altijd buiten aan het spelen was. Wij woonden in Apeldoorn in een hele rustige straat waar ook veel kinderen van mijn leeftijd woonden. Er was altijd wel iemand om mee te spelen voor bijvoorbeeld een potje straathockey of voetbal. We tennisten zelfs in de straat met een zelfgemaakt net. Verder was ik lid van ridderclub ‘De Franse Lelie’, waarmee we de buurt (on)veilig maakten. Buskruit, knikkeren, hutten bouwen in de groenstrook. Het kon niet op.” Christian vindt buitenspelen dan ook heel belangrijk. Ook al wordt het tegenwoordig voor kinderen steeds aantrekkelijker om binnen te blijven en te gamen. Dit maakt het heel interessant om alternatieven te bedenken om kinderen toch te motiveren naar buiten te gaan, geeft Christian aan. “En zo is Perfect Earth Animals ontstaan!”

Aantrekkelijk alternatief voor binnen gamen?

Kinderen zijn gek op dieren, op verzamelen én op mobiele telefoons. In Perfect Earth Animals heeft Christian dit met elkaar gecombineerd. Christian: “Perfect Earth Animals is specifiek ontworpen en ontwikkeld om kinderen een aantrekkelijk alternatief te bieden voor het gamen thuis op de bank. Ik kwam tot de conclusie dat ik mijn ervaring en kennis op het gebied van online en mobiele games kon inzetten om kinderen op vroege leeftijd een band op te laten bouwen met de natuur. Een natuur waar ze op latere leeftijd, als consument, werknemer of beleidsmaker, waarschijnlijk belangrijke beslissingen over moeten nemen. Als je geen band hebt met de natuur, kun je het niet op waarde schatten in je gedrag. Dat was (en is nog steeds) de motivatie achter Perfect Earth Animals. Het is een mobiele game via welke kinderen virtuele dierenkaarten verzamelen door lekker buiten te spelen en natuurgebieden te bezoeken.”

“Kom we gaan op een digitale speurtocht!”

Met Perfect Earth Animals verzamelen kinderen dierenkaarten op hun telefoon door naar specifieke locaties in natuurgebieden te navigeren. Via de plattegrond in de app zijn de dichtstbijzijnde dierenkaarten al te ontdekken, zodat je weet waar je ze kunt verzamelen. De dieren die zijn uitgezet binnen de app komen ook daadwerkelijk voor in de natuurgebieden waar je ze verzamelt. Zo ontdekken de kinderen welke dieren er in hun omgeving leven. “Daarnaast verdienen ze dierenkaarten voor iedere gewandelde kilometer, dus ook in de eigen buurt kunnen dierenkaarten worden verzameld,” vertelt Christian.

Fun facts over de Perfect Earth Animals app

  • De app is helemaal gratis te downloaden en bevat daarnaast ook geen reclame.
  • Om iedere 200-250 meter kun je een dierenkaart vinden, dus je bent niet alleen maar met je telefoon bezig. Christian: “De app verzamelt ook gewoon kaarten terwijl je aan het wandelen bent. Dus doe je telefoon ook lekker in je broekzak en ontdek de natuur om je heen.”
  • Christian gebruikt zelf ook de app. “Ik gebruik de app niet alleen om te testen of de dierenkaarten in een nieuw toegevoegd natuurgebied goed werken, maar ook omdat het leuk blijft om mijn verzameling van kaarten nog verder uit te breiden.”
  • Ook volwassenen gebruiken de app om kaarten te verzamelen. Christian: “Wellicht in opdracht van hun kinderen, maar we zien dat er na 22:00 uur ook nog dierenkaarten worden verzameld.”

Om af te sluiten heeft Christian nog een tip voor ouders van kinderen waarbij extra motivatie nodig is om ze van de bank af te krijgen: “Download de app en laat ze tijdens het lopen in het bos, de verzamelde kaarten bekijken. Zo kunnen de kinderen ontdekken welke bijzondere dieren er allemaal in Nederland wonen. Natuurlijk blijft het bos een mooie ervaring zonder de hele tijd op een scherm te kijken, dus spreek dan af om bij bepaalde plekken te kijken welke kaarten er verzameld zijn. Zo zijn ze niet de hele tijd bezig met het scherm, maar zijn ze wel van de bank en aan het buitenspelen in de natuur.”

Perfect Earth Animals kun je hier downloaden.

Over Christian

Christian is vader van twee jongens (7 en 11 jaar oud) en is inmiddels al 10 jaar gelukkig getrouwd met Suzanne. Met zijn gezin woont hij in Haarlem, op nog geen kilometer afstand van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (een perfecte plek om kaarten te verzamelen met de app volgens Christian). Daarnaast is Christian eigenaar van Perfect Earth, ontwikkelaar en uitgever van spellen, games en tijdschriften voor kinderen tussen 7 en 12 jaar.

3028 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Eerste hulp bij gamen

Is gamen ook spelen?

Is gamen ook spelen? En wat is juist wanneer we praten over schermtijd, de lengte ervan en of het goed voor kinderen is? Gamen is soms heel erg fijn, maar er zijn pedagogisch verantwoordere opties, toch? De sleutel volgens Elise? Balans!

2285 keer gelezen

Eerste hulp bij gamen

Feit: Kinderen gamen. Maar welke skills ontwikkelen zij hiermee?

Kinderen gamen, dat is een feit. Dit baart een hoop ouders zorgen. Moeten mijn kinderen niet buitenspelen? Zitten zij niet onnodig hun tijd te verdoen achter dat scherm? Ook is het nog niet zo ingeburgerd van gamen leren kinderen wel degelijk belangrijke skills.

2665 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton