Speeltips voor nu

Thuisonderwijs week 4

Er zitten deze week elke avond twee smoezelige meisjes aan tafel of op de bank. Zwarte vegen op hun wangen en glinsterende ogen van het balletje trappen met de kinderen uit de straat. Sproeten komen tevoorschijn, net als de bleke lange benen vanonder de korte broeken. Wat een weertje mensen. Niet te doen met dat schoolwerk! Dat vind ik als juf al een ingewikkelde.

“Juf daar heb je Willempie weer!”

Als je les moet geven terwijl de kinderen worden afgeleid door de zonnestralen die op hun tafel dansen, de stofjes die in het licht door de klas dwarrelen of een verdwaalde vlieg die de klas op stelten weet te zetten. Ooit vertelde de juf van de kinderboerderij mij dat ze zo’n verdwaald insect altijd een naam gaf. Dat zou dan helpen tegen gillende kinderen. Ik heb dat daarna meteen geprobeerd. Het helpt echt. Probeer maar. Mijn kleutertjes riepen op een bepaald moment altijd: ‘Juf daar heb je Willempie weer!’, als er weer eens een kriebelbeest binnen zoemde. Hij werd hun grootste vriend.

“Het komt uit onze tenen”

Maar goed, nu moet ik opboksen tegen twee meisjes die geen zin hebben in hun schoolwerk. We trekken de gordijnen dicht en doen toch ongelooflijk ons best om even door te bijten. Vier dagen deze week. En die moeten uit onze tenen komen.

Gelukkig leren ze van balletje trap ook heel veel. Er worden nieuwe vrienden gemaakt, ze maken ruzie over spelregels en maken het ook weer goed. De meiden vergeten te vragen wat we gaan eten. Ze lepelen in rap tempo, wiebelend op hun stoel, alles naar binnen om zo snel mogelijk weer verder te mogen buitenspelen. De schermen liggen te verstoffen en de tv blijft uit. Laten we alsjeblieft niet onderschatten wat onze kinderen allemaal leren, oefenen en ontwikkelen tijdens het buitenspelen. Jantje Beton heeft eens met ‘de hersenpan’ op een rijtje gezet wat dat is.

Over Lotte

Lotte Klein is moeder, echtgenote, vriendin, juf, coördinator peuterspeelzalen, grote zus en buurvouw. Ze is een echte buitenspeler en creatieveling.

1287 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

De kleine Jantje Beton Loterij - Tikkie jij bent hem!

De Kleine Jantje Beton Loterij

Wist je dat buitenspelen voor 1 op de 3 kinderen niet vanzelfsprekend is? Voor kinderen met een beperking bijvoorbeeld is dit helemaal niet zo gewoon.

2014 keer gelezen

Spelenderwijs leren met Juf Merel

Spelenderwijs leren met Juf Merel!

Spelen en leren? Dat is voor Juf Merel dé uitkomst in de klas! Het is de ideale manier om kinderen nieuwe dingen te laten leren en ontdekken. Daar wil Merel zich de komende tijd inzetten en dat komt goed van pas, want… Juf Merel is één van de ambassadeurs van Jantje Beton!

1014 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton