IJsbellen blazen

Als het buiten écht koud is, kun je ijsbellen maken! IJsbellen zien er magisch uit doordat er prachtige ijskristallen in verschijnen. En deze gave ijsbellen kun je helemaal zelf maken.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1,5 kopje water
  • 1,5 kopje afwasmiddel
  • 1 leeg bellenblaaspotje

Meng de suiker met de twee eetlepels water om suikersiroop te maken. Meng hierna de kopjes water en afwasmiddel door de suikersiroop en giet het mengsel hierna in het (lege) bellenblaaspotje. Zorg ervoor dat het gevulde potje goed is afgekoeld door het bijvoorbeeld alvast buiten of in de koelkast te zetten, maar laat het niet bevriezen. Als het mengsel goed koud is, begint het bellenblaasfestijn. De ene ijsbel is nog mooier dan de ander, dus blaas het hele potje maar leeg!

Tip: Blaas je bellen op een oppervlak, zoals een tafel, muur of de grond. Zo blijven de bellen vastzitten, waardoor je goed ziet hoe de ijskristallen zich vormen.

39 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Wandelspeurtocht!

Maak van een saaie route een toffe wandelspeurtocht. Van te voren krijg je een opdracht. Bijvoorbeeld; zoek alles met de kleur groen.

223 x gedaan!

Zo snel mogelijk…

Deze challenges zijn voor de snelheidsduivels! Pak je stopwatch, horloge of klok erbij en kies één van deze opdrachten: Maak een start en een finish.

89 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton