Speeltip

Scoren met bucketball

Lekker een balletje trappen. Heerlijk, toch? Zo speel je bucketball: pak een aantal emmers, teiltjes of dozen en verspreid deze op een veld. De één wat verder weg dan de ander. Maak een streep met krijt of lint waar de spelers achter moeten staan. Nu moet je proberen een voetbal in een van de emmers te schoppen of gooien. Hoeveel voltreffers scoor jij?

Je kunt ook afspreken dat elke ‘bucket’ punten waard is. De rode emmer is bijvoorbeeld 10 punten, de blauwe teiltjes 15 en de doos helemaal achteraan wel 25!

Zijn er spelers met een visuele beperking? Zorg dan dat de bal en de buckets goed contrasteren met de grond. Eventueel kan één van de spelers bij een bucket gaan staan en met geluiden aangeven waar de bucket staat.

280 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Anne Appelo speeltip speurtocht

Verzin samen een creatieve speurtocht

Spelen is leuk, maar samen spelen is natuurlijk nóg leuker! Zo denkt presentatrice Anne Appelo er ook over. Met haar speeltip kun je zo creatief zijn als je maar wilt. Speurneuzen opgelet…

Wees de eerste die dit gaat doen!

Welkom in de club

Wat is er leuker dan je eigen clubhuis? Zoek een ‘geheim’ plekje in de buurt: achter een struik, bij een verlaten boom of aan het einde van je straat…. Gebruik simpel materiaal om je clubhuis op te bouwen: een oud laken, stukken hout, karton. Verzin een naam voor je clubhuis en nodig vriendjes uit.

209 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton