Speeltip

Scoren met bucketball

Lekker een balletje trappen. Heerlijk, toch? Zo speel je bucketball: pak een aantal emmers, teiltjes of dozen en verspreid deze op een veld. De één wat verder weg dan de ander. Maak een streep met krijt of lint waar de spelers achter moeten staan. Nu moet je proberen een voetbal in een van de emmers te schoppen of gooien. Hoeveel voltreffers scoor jij?

Je kunt ook afspreken dat elke ‘bucket’ punten waard is. De rode emmer is bijvoorbeeld 10 punten, de blauwe teiltjes 15 en de doos helemaal achteraan wel 25!

Zijn er spelers met een visuele beperking? Zorg dan dat de bal en de buckets goed contrasteren met de grond. Eventueel kan één van de spelers bij een bucket gaan staan en met geluiden aangeven waar de bucket staat.

236 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

gratis spelletjes

Kom je krijten?

Nodig vriendjes uit met deze ´Kom-je-buitenspelen?’ uitnodigingen. Schrijf je telefoonnummer erop en uitdelen maar… Het is extra leuk als je meteen een gaaf buitenspeelidee voorstelt.

190 x gedaan!

Ga de nieuwe Speelbeweging challenges aan!

Ga de nieuwe Speelbeweging challenges aan!

Hoe krijg je kinderen nou naar buiten? Nou, met onze Speelstijltest, vernieuwde speeltips én uitdagende speelchallenges! Dit alles is ontwikkeld vanuit het project Play to Move van Jantje Beton en zijn vanaf nu te vinden op de Speelbeweging.

2506 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton