Maandagdaandag Avontuur in de natuur
praatje

Kom! We gaan op avontuur in de natuur

Nu de zomer ons toch ietwat in de steek laat en het geregeld met bakken uit de lucht valt, verruilen we onze korte broek met sandalen voor een regenjas met laarzen. We gaan op avontuur in de natuur!

Zomervakantie of herfstvakantie?

Die verdwaalde muts in de gangkast komt ook goed uit want het waait lekker op het strand… Geen volgepakte zandvlaktes met zonaanbidders dus genoeg ruimte voor spannende avonturen. Striemende wind, opvliegend zand, kilometers wandelen en vrijwel niemand tegenkomen. De zomervakantie doet alsof ze herfstvakantie is, maar wat zal ons dat deren. Wolf heeft zijn laserzwaarden meegenomen. Zelfgemaakt van takken die hij ontvelde met zijn zakmes en zorgvuldig blauw en rood verfde.

Star Wars op het strand

De omgeving achter het strand en de duinen is met een beetje fantasie een Star Wars landschap waar een hete oorlog moet worden uitgevochten. Maantje Piet ‘pieuw, pieuwt’ schaterlachend voorbij met Dolly de hond als Ewok achter haar aan. Wolf showt allerhande gevechtsposes en doet ondertussen een poging om mij nog eens alle Star Wars verhoudingen uit te leggen. Maantje Piet ‘pieuwt’ Jan neer waarna hij dramatisch ter aarde valt en naar zijn eigen genoegen verslagen is. Armen onder zijn hoofd en een tevreden grijns op zijn gezicht. Elvis verschuilt zich stiekem met een boek in een duinpan terwijl Maantje Piet, Wolf en ‘Ewok’ Dolly sluipend en giebelend naar haar zoeken.

Indian Summer in september

Avontuur ligt om de hoek, een paar takken, een verlaten strand, of een stil bos. Hup vooruit! Gezien de weerberichten nemen we ook een thermoskan warme chocolademelk mee, meer is er niet nodig. Met een beetje geluk is er een vuurplaats in de buurt en kan je de laserzwaarden gebruiken om wat marshmallows of broodjes te roosteren. En anders is die strandtent of dat bospannenkoekenhuis ook een puik plan om lekker op te warmen.

‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’, hoor ik mijn moeder zeggen dus even je kop schudden en tóch naar buiten. Doen we toch gewoon een Indian Summer in september!

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Tijd om de voorraad buitenspeeluren aan te vullen’

2186 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Van nature willen kinderen de natuur in

Speelplekken in bebouwde omgevingen zijn vaak grijs en bevatten weinig natuurlijke elementen. Terwijl natuur juist een belangrijk onderdeel is van buitenspeelplekken. Dat bleek uit onderzoek van de Radboud Universiteit, waar 1.532 basisschoolkinderen werden gevraagd hun favoriete buitenspeelplek te tekenen.

2668 keer gelezen

Fete de la Nature

Op avontuur bij Fête de la Nature!

Fête is een grassroots natuurfestival. Dat houdt in dat iedereen een feestelijke natuuractiviteit kan organiseren: van een picknick met kruiden uit de natuur tot een muzikaal natuurfeestje en van een voedselbosfeest tot yoga in het groen. De enige voorwaarden zijn dat de activiteit feestelijk is, voor iedereen toegankelijk, een link heeft met de natuur en dat de natuur geen schade ondervindt.

1998 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton