Maandagdaandag buitenspeeluren aanvullen
praatje

Tijd om de voorraad buitenspeeluren aan te vullen!

Wat is buiten zijn toch fijn. Helemaal tijdens de vakantie zijn wij het liefst de hele dag buiten te vinden. Een flinke wandeling, verhalen vertellen rondom het kampvuur of hangen in een kano…

Op vakantie met het hele gezin

Het buitenleven is extra feestelijk als je in de stad woont. Een paar maanden voor de zomervakantie begint het al te kriebelen. Wolf en Maantje Piet zijn dol op ‘terug naar de basis’ vakanties. Zelf slaap ik toch wel liever op een echt bed in plaats van een luchtbedje. Dus onze ‘kampeeravonturen’ vieren we het liefst in een safaritent, blok- of trekkershut, pipowagen of in een caravan. Grote zus Elvis vindt het leuk om voor een paar dagen aan te waaien. Grote broer Rover komt alleen mee als er ook wifi is en er niet te veel andere mensen zijn. Na een uurtje online is hij gelukkig wel te porren voor een wandeling, avondduik of een nachtelijk kampvuur. 

De charme van buiten zijn

Opstaan bij het krieken van de dag en dan hop! In je pyjama naar buiten om water te koken voor een pot thee, gevolgd door het bakken van een eitje boven het vuur. Dat is toch een perfect begin van de dag? De dagen vullen we met wat scharrelen, een beetje sjouwen met stammen en takken, afkoelen in de sloot achter de tent of loom in de kano hangen met een stripboek.

Als het ‘s avonds afkoelt en we weer wat tot leven komen, bereiden we samen een maaltje aan de buitentafel. Pizzadeeg maken, beleggen met eigen favorieten en ongeduldig voor de buitenoven wachten om te zien of de pizza al klaar is. Na het eten rijden we een rondje met de gocart of spelen we een potje badminton. Spelen met de Playmobilpoppetjes in het zelfgebouwde modderfort, onder het mom van met je zusje spelen, is nog steeds leuk als je zestien bent. Aan bedtijd doen we niet in de zomer. Lekker lang buitenspelen tot je écht niet meer kan.

De ingrediënten om naar buiten te gaan

Wat is er nodig voor een paar weken ‘Hop naar buiten’? Nou, de weergoden moeten een beetje meewerken, water, zand, stokken, struiken, bomen, een kampvuur, een goed gevulde koelkast, en klaar ben je! Even de voorraad buitenspeeluren aanvullen, daar moet een zomervakantie uit bestaan. En dit jaar nog meer dan anders. We zien je buiten!

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Eindelijk spelen in de zomerzon’.

1547 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Help jouw buurt spelen!

Hopsa! Maak je eigen stoepkrijt hinkelbaan

Zie je een stoepkrijt hinkelbaan liggen? Genoeg mensen die gewoon door sjokken en die de hele hinkelbaan niet zien, maar er zijn genoeg volwassenen waarbij een ‘zal-ik-het -doen-lachje’ verschijnt en die ‘hopsa’ hinkelend richting de supermarkt verdwijnen.

3692 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton