De Jantje Beton collecte helpt kinderen om te spelen
Doe mee

De collecte helpt kinderen om te spelen

School, huiswerk, sport, pianoles, liken, delen: kinderen krijgen het drukker en drukker. En omdat we steeds meer binnen leven, worden dingen als speelplaatsen en buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor kinderen. Toch spelen 3 op de 10 kinderen bijna nooit buiten. En voor kinderen met een beperking is buitenspelen vaak onmogelijk. Daarom is collecteren superbelangrijk en gaat ook Floris, 9 jaar, dit jaar weer langs de deuren voor zijn club!

Van 7 t/m 12 maart gaan kinderen door heel Nederland op pad om te collecteren voor hun club én Jantje Beton. 50% van de opbrengst is voor de eigen clubkas en 50% gaat naar de projecten van Jantje Beton. Floris is 9 jaar oud en lid van Scouting Ben Labre. Hij vindt buitenspelen superleuk. “Ik doe dit iedere dag. Zo speel ik graag jachtseizoen (tik spel), verstoppertje of ga voetballen. Ook ga ik vaak naar de speeltuin tegenover ons huis. Gezellig met vrienden en vriendinnen buitenspelen.”.

Collecteren voor de Scouting

Floris: “Dit jaar loop ik weer mee met de collecte zodat ik geld kan verdienen voor het zomerkamp van de Scouting. Met de opbrengst van de collecte worden leuke dingen gepland, zoals naar het zwembad of een buitenspeelpark. De collecte helpt kinderen om te spelen. Iets wat ik belangrijk vind, want door te spelen leer je. Je kunt je beter concentreren, leert samen spelen én hard rennen.” Floris vindt collecteren voor de Jantje Beton Collecte echt leuk, want mensen zijn vaak aardig en geven graag wat aan de collecte. “Eén mevrouw gaf 20 euro!” vertelt Floris.

Doneren vanaf de bank? Dat kan ook!

Komt er bij jou in de buurt geen collectant langs de deur? Dan is het nu ook mogelijk om, naast aan de huis-aan-huis collecte te geven, een online donatie te doen! Supermakkelijk om te verspreiden voor de collectant en om te doneren voor de gever. Met jouw donatie kan Jantje Beton allerlei activiteiten realiseren om kinderen weer aan het spelen krijgen.

3393 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

De Speelkaart van Jantje Beton

Op de Speelkaart van Jantje Beton vind je gemakkelijk alle speeltuinen bij jou in de buurt. Neem dus vooral een kijkje op de kaart en ontdek nieuwe plekken om te spelen!

2387 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton