Speeltip plassen stampen

Plassen stampen

Als het flink heeft geregend, dan liggen er vaak veel plassen op straat. Zelfs de paden in het park of in het bos kunnen veranderen in modder. Veel mensen vinden dit vervelend, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt er namelijk ook onwijs goed mee/in spelen! Het enige wat je nodig hebt zijn kleren die vies mogen worden en een paar kaplaarzen. Daarmee kun je zorgeloos genieten van een beetje plassen stampen in de natuur! Spring van plas naar plas op straat of ga helemaal los in een modderplas.

Plezier maken in de modder

In het televisieprogramma ‘Beestenbrigade’ van Boswachter Tim zijn kinderen regelmatig te vinden in (modder)plassen en dat vinden ze heerlijk! Tim: “Tijdens de opnames gebeurt zoveel. Laatst waren er twee jongetjes die zo genoten van het springen in een modderplas, dat ik het wel moest vastleggen voor mijn eigen social media kanalen. Het was hilarisch om te zien hoe ze constant vielen en weer opstonden. Ze waren totaal niet bezig met het feit dat ze vies werden, maar hadden overduidelijk plezier in de modder.”

Voor de ouders: “Bang voor vieze kleding? Er ligt vast wel een stapeltje oude kleding in de kast die je kind aan kan doen. Na het in plassen stampen kun je de kleding buiten uitspoelen en je kind zich lekker laten afspoelen onder een warme douche of in bad,” zegt Tim.

Fun fact: Boswachter Tim is een van de ambassadeurs van Jantje Beton!

Tim: “Toen ik van Dave (directeur van Jantje Beton) te horen kreeg dat ik een van de ambassadeurs zou worden, dacht ik gelijk: vet! Met kinderen/jeugd werken loopt echt als een rode draad door mijn leven, dus het is zo toepasselijk. Mijn doel als ambassadeur is om kinderen meer te laten (buiten)spelen, meer (speel)ruimte creëren en zorgen dat er minder angst rondom buitenspelen is.”

322 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Zo blind als een mol

Alle deelnemers krijgen een blinddoek om en gaan achter elkaar staan met de hand op elkaars schouder. Eén deelnemer verstopt zich en maakt geluid. Probeer

277 x gedaan!

Water opvangen in de regen

Ook als het regent kun je lekker buiten spelen. In deze speeltip lees je wat je kinderen buiten in en met de regen kunnen doen!

209 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton