Speeltip: Maak je eigen stoomtrein

Maak je eigen stoomtrein!

Heb jij weleens met een trein gereisd? Leuk is dat hè! Maak nu heel gemakkelijk met deze speeltip jouw eigen stoomtrein met lege drinkpakken en oude flessendoppen. Word de conducteur en bepaal van welk spoor jouw trein vertrekt!

Wat heb je nodig om de trein te maken?

  • Lege drinkpakken
  • Flessendoppen
  • Sterke tape
  • Oude schoenveter
  • Verf en kwasten of oude kranten/papier

Tip! Handig om bij de hand te hebben is een schaar, lijm en plakband.

Stap 1: Beplak het lege drinkpak

Pak het grootste lege drinkpak dat je hebt en beplak deze met kranten, papier of schilder hem in een kleur die jij mooi vindt. Plak vervolgens met zwarte sterke tape de bovenkant van het lege drinkpak, zodat je een onderscheid maakt tussen het bovenste gedeelte en onderste gedeelte van de trein.

Stap 2: Maak de schoorsteen van de trein

Een stoomtrein kan natuurlijk niet zonder schoorsteen waar de rook uit komt! Pak een kleiner, leeg drinkpak en wikkel deze in oude kranten, papier of geef het een kleurtje door het drinkpak te verven. Wat jij leuk vindt. Lijm daarna de onderkant van dit drinkpak vast aan het grotere drinkpak dat je al gemaakt hebt.

Stap 3: Maak de wielen van de trein

Nu nog de wielen van de trein, zodat de trein kan gaan rijden. Plak met lijm de flessendoppen vast aan het grotere drinkpak. Wel meer dan twee, want een trein heeft héél veel wielen aan elke zijde. Maak een gaatje aan de voorkant, stop de veter erdoorheen en maak er een knoopje in aan de binnenkant. Pak de veter en de trein is klaar om te vertrekken!

Deze speeltip komt uit het project Power of Play van Jantje Beton en Right to Play. Power of Play is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

3021x gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltip

Plezier met stenen

Wist je dat je met stenen ook verhalen kunt vertellen? Dat gaat zo! Ga naar buiten en verzamel een paar mooie, gladde stenen met ronde

80x gelezen

Welk kerstitem heb ik vast?

Bij dit spel is het de bedoeling dat je raadt welk kerstitem je vast hebt. Eerst worden er een paar kerst items verzameld in een

280x gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

HERSENONTWIKKELING

Spelen is belangrijk voor een gezonde hersenontwikkeling van kinderen. Het helpt kinderen bij experimenten en probleem oplossen en draagt bij aan de ontwikkeling van het geheugen. Bron: Ginsburg 2007, Bento & Dias, 2007

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton