Top 5 leukste waterspelletjes Jantje Beton

Dé top 5 leukste waterspelletjes voor deze zomer

“Pfoe. Het is toch best wel warm…” Zodra het mooie zomerweer om de hoek komt kijken is het heerlijk om buiten te spelen met water! Een beetje verkoeling is dan wel op z’n plaats. Daarom hebben we een top 5 gemaakt van de allerleukste waterspelletjes om te doen deze zomer!

#1 Flessenvoetbal

Een van de bekendste waterspelletjes is natuurlijk flessenvoetbal. Alle spelers staan voor een met water gevulde plastic fles. Ze kunnen in een cirkel staan of juist tegenover elkaar. Met een voetbal proberen ze elkaars fles om te schoppen, maar moeten ze ook voorkomen dat hun eigen fles omvalt. De voetballer met de volste fles wint! Plezier gegarandeerd!

#2 Waterballonnen vangen

Zeg je zomer, dan zeg je waterballonnen! Vul twee emmers met dezelfde hoeveelheid gevulde waterballon en verdeel de groep in twee teams. Gooi de waterballonnen één voor één vanaf een lijn naar een teamlid die aan de overkant de ballon probeert te vangen. Alle ballonnen die heel blijven worden in een lege mand gestopt. Het team met de meeste hele waterballonnen wint, dus dat wordt een waterballet!

#3 Sponsgevecht

Pfoe wat een hitte! Maar met een sponsgevecht krijg je gelukkig wat verkoeling. Verzamel een flink aantal sponzen van verschillende maten en zet voor elk team een emmer of bak met water klaar. Je maakt de spons nat en gooien maar! Zin in wat uitdaging? Speel bijvoorbeeld trefspons door een vak voor elk team te maken waar ze niet uit mogen. Wie afgegooid wordt door het andere team wacht bij de emmer totdat iedereen van één team af is. Wie houdt het langste droge kleren?

#4 Waterglijbaan

Met een stuk zeil, water en zeep maak je de vetste waterglijbaan bij jou in de buurt! Glijd met een kleine aanloop over deze geïmproviseerde glijbaan. Dat is op zichzelf al heel leuk, maar zoek je naar een (wedstrijd)spel waarbij je de waterglijbaan kunt gebruiken? Dan kun je ook twee teams knikkers laten overbrengen.

#5 Old-school watergevecht

Een old-school watergevecht valt altijd in de smaak… Trek alle materialen waarmee water gegooid kan worden uit de kast. Van waterpistolen en emmers tot waterballonnen en lege flessen. Vul deze met water en maak iedereen zo nat mogelijk.

Ben jij niet vies van een beetje water? Ga dan met deze 5 waterspelletjes een hele leuke (en natte) zomer tegemoet. Nog meer zomerse speeltips vind je hier!

384 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Fopbal

Ga in een kring staan met in het midden iemand met een bal, de ‘fopper’. De fopper maakt schijnbewegingen alsof hij/zij de bal gooit. Voordat

238 x gedaan!

Welk kerstitem heb ik vast?

Bij dit spel is het de bedoeling dat je raadt welk kerstitem je vast hebt.Eerst worden er een paar kerst items verzameld in een tas

291 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton