Speeltip

Let’s Twister again

Ken je het spel Twister nog? Met tape, verf of spuitkrijt maak je er eentje voor de hele buurt. Wil je het spel met zes personen spelen, dan maak je zes rijen met verschillende figuren (cirkel, driehoek of vierkant). Elke rij krijgt een eigen kleur en bestaat uit ongeveer zes cirkels. De spelleider bepaalt: linkerhand op groen of neus op paars! Wie het langste blijft staan wint!

Voor de kleintjes of kinderen die kleuren niet goed kunnen onderscheiden, kun je het veld natuurlijk aanpassen. Denk aan het gebruiken van vormen (rondje, vierkantje, driehoek) of een spelvariant waarbij de kinderen zo snel mogelijk de juiste kleur en/of vorm moeten weten aan te tikken.

290 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

kingen

Kingen!

Maak of teken een groot vierkant met 4 vakken op de grond. In ieder vierkant staat een speler en er is 1 bal. Iedere speler moet de bal in een vak slaan zonder de bal vast te houden. Komt de bal niet in één van de vakken of stuitert de bal twee keer in een vak dan is degene die het laatst aan de bal is geweest af. Wie houdt het ’t langste vol?

306 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton