Koen Parents of Play Game challenge ouders kind

Zo versterk je als ouder de band met je gamende kind

Als oprichter van Parents of Play en oud professional gamer heeft Koen flink wat ervaring met gamen en wat gamen met kinderen (en de band met hun ouders) doet. Hoe ga je als ouder om met een gamend kind? Verdiep je in het spel en stel veel vragen aan je kind. Koen heeft een aantal tips op een rijtje gezet in dit artikel. Koen: “Om de relatie met je gamende kind te herstellen, behouden of versterken heb ik drie challenges bedacht. Ga jij ermee aan de slag?”

Challenge #1: Influencers

“Influencers zijn niet meer weg te denken. Jouw kind kent vast wel een aantal influencers die ze maar al te graag volgen en vaak over vertellen. Stel een aantal vragen over zijn of haar favoriete YouTube/streamer/Instagrammer/gamer en kijk hoeveel hij of zij weet. Zo leer je zelf ook nog wat over de influencer en kunnen jullie hier samen over praten.”

Challenge #2: Minecraft

“In Minecraft bestaat alles uit blokken waarmee je van alles kunt bouwen. Denk bijvoorbeeld aan huizen, kastelen of pretparken. Daag jouw kind uit door te zeggen ‘bouw ons huis na’. Vervolgens gaan ze aan de slag om in Minecraft zo goed hun eigen huis na te bouwen. Tijdens het bouwen kun je meekijken met je kind om te zien hoe het ervoor staat.”

Challenge #3: Roblox

“Roblox is een online spel waarmee je je eigen spellen kunt maken, genaamd Roblox games. Met Roblox zijn er dus veel mini-games mogelijk in de game. Deze games kun je ook samen met je kind doen. Bijvoorbeeld verstoppertje of politieagentje spelen. Probeer dit eerst samen in het spel en daarna in huis of buiten.”

En? Welke challenge viel het meest in de smaak?

Over Parents of Play

Parents of Play is ontstaan uit een passie om opvoeders en professionals te informeren en te helpen met betrekking tot gamende kinderen. Een Parent of Play is een opvoeder die opzettelijk en bewust interesse toont in de activiteiten en interesses van het kind. Met een open mindset staat een Parent of Play klaar om continu nieuwe dingen in het leven te ontdekken en te leren dankzij het kind. Zo blijf je betrokken bij je kind. En? Ben of word jij een Parent of Play?

327 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Handdoek volley

Hierbij heb je een bal en een handdoek nodig. Maak twee teams van tweetallen en teken een lijn om twee velden te maken of gebruik

197 x gedaan!

Speeltip

En: scoren maar!

In een oud laken knip je verschillende figuren. De deelnemers proberen een bal door de figuren te gooien of te schieten. Wie de meeste punten scoort, wint!

250 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton