Maandagdaandag Zien spelen, doet spelen!
praatje

Zien spelen, doet spelen!

Nu de kinderen voorlopig niet naar school kunnen en door hun schoolwerk, mijn eigen werk en de vermoeidheid van het hele gezin door deze hele toestand, schiet het buitenspelen er steeds een beetje bij in. Dat moet anders!

Buitenspeelmomenten plannen

Een normale schooldag heeft minstens twee buitenspeelmomenten; de kleine pauze en de grote pauze. Mijn twee middelbare scholieren hebben eigenlijk geen kleine pauze dus die is alleen voor Maantje Piet. Een half uurtje naar buiten na het Teamsgesprek met de juf en voor het huiswerk van de dag is een perfect moment voor een frisse neus. Springtouw mee en een wandeling naar de bakker om meteen brood te kopen voor de lunch.

Voor de grote pauze pakken we een vol uur. Die boterhammen kunnen we best buiten opeten en iedere dag kiezen ze om beurten een andere activiteit. Wolf neemt graag het skateboard mee, Maantje Piet houdt van elastieken en gelukkig kan dat perfect met z’n drieën. Dolly, onze hond, kan haar geluk niet op. Iedere dag met z’n allen naar buiten!

Toch naar buiten lokken…

Rover heeft een wat onregelmatiger rooster en blaast graag schoolstoom af met z’n gamevrienden. Onder een potje monsters verslaan wordt de dag doorgenomen, dus knijp ik een oogje dicht wat schermtijd betreft. Ik lok hem wel met andere dingen naar buiten; even de post wegbrengen, een milkshake kopen of op de fiets naar de Kralingse Plas.

Met de hele buurt buitenspelen?

De ingeplande schoolpauzes buiten doen mij ook goed, want eerlijk gezegd vind ik het best een opgave dat thuisscholen, eigen werk en constant met z’n allen thuis zijn. We hopen dat het buitenspelen lekker besmettelijk is en we snel meer kindjes buiten zien rennen en voetballen. Voor nu keihard duimen dat we met een paar maanden weer samen tikkertje kunnen spelen. Wij kijken er naar uit om weer met de hele buurt te spelen. Thermosje thee op de zandbakrand, een berg kinderen om ons heen en gezellig kletsen. Dat de middag buiten overgaat in ook een avond buiten!

Meer weten over Maandagdaandag

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Sneeuw is de absolute winterbuitenspeeldroom’.

2109 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton