Jill roord wintervoetbal

Wintervoetbal

Spelen in de winter betekent niet altijd sneeuwballen, sneeuwpoppen en sleeën. In Nederland weet je eigenlijk nooit wat je kunt verwachten in de winter. Wel of geen sneeuw… Daarom heeft Jill Roord, profvoetbalster bij VfL Wolfsburg en het Nederlands Elftal, een leuke winterse speeltip bedacht waar je geen sneeuw voor nodig hebt! Wat heb je dan wel nodig? Een voetbal en vier takken. Met de takken maak je twee goaltjes en hup je kunt overal gaan voetballen. Ben je al even bezig? Dan heb je het vast warm gekregen en kun je misschien zelfs je jas gebruiken als goal (als het niet al te koud is natuurlijk)!

Extra: Wil je een bonuspunt verdienen? Er zijn naast takken nog zo veel andere mooie spullen in de natuur te vinden. Zoals bladeren, steentjes of schelpen. Elk team versiert hun goal zo mooi mogelijk met deze spullen. Het team met het mooiste goal krijgt een extra punt.

Plezier maken in de winter

Zodra de eerste sneeuw is gevallen of er ijs op de slootjes ligt, schiet gelijk iedereen naar buiten. Logisch! Maar ‘gewoon’ buitenspelen in de winter zonder de sneeuw is ook heel leuk. Zeker met de speeltip van Jill. Zelf speelde ze zelf vroeger heel veel buiten, ook in de winter. Waarom? Omdat je het toch vanzelf warm krijgt van het rennen en spelen!

Fun fact: Jill Roord is een van de ambassadeurs van Jantje Beton!

Jill: “Ik heb vroeger heel veel buiten gespeeld. Ik was eigenlijk altijd op straat te vinden en dat heeft mij veel gebracht: sociale contacten, beweging en vooral heel veel plezier. Tegenwoordig zitten kinderen veel binnen, achter een scherm. En dat terwijl de ‘echte’ wereld die begint buiten je voordeur, zoveel te bieden heeft. Ga naar buiten en speel, leer, ontdek! Dat zou ik iedereen aanraden. Die boodschap ga ik samen met Jantje Beton de komende tijd uitdragen.”

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Hoe is jouw evenwicht?

Met dit spel kan je je evenwicht testen. Ga met een groepje in een kring of op een rijtje staan. Er is een toekijker die

403 x gedaan!

Speeltip

Maak je eigen racebaan

Ga met verschillende kleuren stoepkrijt aan de slag en teken de racebaan op de stoep. Haal je autootjes tevoorschijn en maak er een heuse race van!

399 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton