winter

Winterherinneringen zijn ‘the best’!

Nu het weer kouder begint te worden, vind ik het leuk om foto’s van de vorige winter terug te kijken. Laatst scrolde ik helemaal terug in mijn camera roll en toen kwamen er weer allerlei warme herinneringen bovendrijven. Het begon vorig jaar met heel zacht winterweer met veel zon, dus op veel foto’s hebben mijn drie dochters (4, 6 en 9 jaar oud) nog hun zomerjassen aan. Daarna kwam het échte winterweer, rond eind januari met dikke pakken sneeuw. Dus de winterjassen, mutsen en sjaals konden eíndelijk de kast weer eens uit na een aantal zachte winters op een rij.

Van sneeuwpoppen naar iglo’s

Zodra de eerste sneeuw valt, geeft dat toch echt een magisch gevoel. Mijn meiden willen dan ook gelijk naar buiten. Zelfs met de miezerige sneeuw werd een poging gedaan tot het bouwen van een sneeuwpop. Sinds vorig jaar hebben wij nieuwe buren en begonnen we een soort competitie. Want wie kon nou eigenlijk de grootste sneeuwpop bouwen… Echt overal werd sneeuw vandaan gehaald. Vanuit de steeg, van auto’s en uit de tuin. Op een gegeven moment gingen de buren over tot het bouwen van een iglo. Hier waren ze zo fanatiek mee bezig. ’s Avonds keek ik dan vanuit het slaapkamerraam hun tuin in om te zien hoe ver ze waren gekomen. De moeder was er dag in, dag uit mee bezig. Daarom besloten wij samen met andere buren om hen te helpen bij het bouwen van de ultieme iglo. Na een tijdje stond de iglo dan echt! Er konden in totaal vijf kinderen in en we hadden zelfs een bankje van sneeuw gemaakt waarop de kinderen konden zitten. Dat vonden ze echt fantastisch!

Schaatsen op natuurijs is het einde!

Dé ultieme winteractiviteit is eigenlijk wel schaatsen, en al helemaal als het kan op natuurijs. Kinderen vinden dit fantastisch, maar voor ons ouders kan dit ook best een uitdaging zijn. Zo gingen wij met z’n vijven bepakt met een houten slee, daarachter een plastic slee geknoopt, vijf paar schaatsen, extra kleding, eten en drinken richting het bevroren meertje. Ondanks het ‘ik heb het koud’, wat onderweg veel werd geroepen, was de winterse tocht het zeker waard. We wonen hier al negen jaar , maar dit was voor ons de eerste keer dat we op dit meertje konden schaatsen. Dat maakte het extra bijzonder. Bovendien leek het hele dorp die middag op het bevroren meertje te zijn. Wat een gezelligheid. Ik kreeg ook flashbacks naar vroeger toen ik als kind ging schaatsen bij het watertje achter mijn huis. Daar werd toen zelfs een bouwlamp aan de brug gehangen zodat iedereen ook ’s avonds kon schaatsen! Laten we voor komende winter weer hopen op een dik pak sneeuw. Want spelen in de winter is zo leuk voor jong en oud. Je voelt je dan weer even kind.

Over Ynama

Als moeder van drie dochters is Ynama vaak buiten te vinden. In haar werk als communicatieadviseur voor evenementen en campagnes bij Jantje Beton is ze hier dagelijks mee bezig. Haar motto is dan ook: ‘Buitenspelen is voor kinderen een eerste levensbehoefte!’ Ook in de winter vinden kinderen het juist heerlijk om lekker buiten te spelen. Kleed je kinderen naar het weer en ze kunnen gewoon lekker buiten ravotten.

2260 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Spelen in de winter

In hartje winter buitenspelen in de natuur

De wind waait en het is ijzig koud buiten. Kinderen zijn dan niet over te halen om naar buiten te gaan. Dus hoe stimuleer je kinderen om ook in de winterperiode lekker naar buiten te gaan spelen? Vincent van IVN deelt zijn winterbucketlist.

4207 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton