praatje

Waterpret in de zomer… en de herfst!

Izaiah is de jongste Buitenspeler van Jantje Beton en misschien zelfs wel de stoerste… Izaiah laat zich namelijk niet door een regenbui tegenhouden. Buitenspelen met water vindt hij niet alleen leuk met zomers weer, maar ook als het regent speelt Izaiah gewoon lekker buiten! Zijn avonturen in de natuur lees je in Izaiah zijn blog hieronder. Hij heeft ook een tip voor waterpret in de regen!

Spelen met zand en water

Afgelopen zomer ben ik naar Spanje op vakantie geweest. We hadden een zwembad bij ons huisje, maar we gingen ook wel eens naar het strand. In Nederland ben ik wel vaker bij het strand geweest, daar kan je lekker spelen met zand en water. Maar in een ander land was ik nog nooit bij de zee geweest. Dat vond ik wel spannend, want ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Toen we bij de zee aankwamen, rende ik gelijk het water in. De golven waren superleuk!

Springen over golven in de zee

Wat zo leuk was aan de golven, was dat ik er overheen kon springen. Hierbij moest ik wel goed mijn mond dichthouden, want het water was heel erg zout. Iets later hadden we een waterfiets met glijbaan gehuurd waardoor we verder de zee op konden en heerlijk vanaf de glijbaan op de fiets weer in het water konden glijden. We hebben ook vissen gezien!

Speuren op het strand 

Ook in de herfst kun je naar het strand gaan. Dan is het natuurlijk kouder dan in de zomer, maar als je je regenjas en regenlaarzen aantrekt, kun je heel leuk in het zeewater stampen. Toen we in Spanje op het strand waren, ging ik ook samen met mijn broer Demy stenen zoeken. Er waren heel veel verschillende stenen en na een tijdje hadden we een mooie verzameling. We hebben de mooiste steen uitgekozen en de rest hebben we op het strand achtergelaten. Van dat speuren op het strand kun je ook een heel leuk spelletje maken.

Tip! Tijdens de Buitenspeeldag speelde Izaiah met een waterbak. Je weet wel, zo’n bak waarin je met water kunt spelen en bootjes en allerlei andere dingen kunt laten drijven. Als het regent is het extra leuk om met zo’n waterbak buiten te spelen, want dan lijkt het net alsof er storm op zee is!

643 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltip

Wiebel de wiebel….reuze Jenga!

Maak een reuze Jenga! Zoek 48 takjes van dezelfde lengte, hoogte en breedte. Maak dan een stapel van 12 lagen door steeds vier takjes naast

222 x gedaan!

Speeltip

Jeu de boules met dennenappels

Niet gewoon Jeu de boules spelen, maar Jeu de boules met denneappels. Gooi jij met je denneappel het dichts bij het steentje?

333 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton