Maandagdaandag vies worden is tof

Vies worden? Dat is besmettelijk én superleuk!

Hoe mooi is de herfst begonnen! Een welverdiende ‘Indian Summer’. Lekker ‘met zonder jas’ buitenspelen. Wat mij betreft perfect weer. Niet te heet, niet te koud en niet te nat. En buitenspelen is vanzelfsprekend, ik hoef niemand aan te moedigen of over te halen.

Gebruikmaken van de natuur

We vinden de mooiste schatten. Bontgekleurde bladeren om een slinger van te maken, oranje lampionplantjes in de tuin en de eerste kastanjes waar je zo lekker mee kan knutselen. Met de stekelige schil er nog om, maar al op een kiertje open maak je met een beetje verf spannende drakenogen!

Eind september vieren wij het Michaelsfeest, een oogstfeest. Dit is het laatste échte buitenfeest met appels plukken in de boomgaard, vliegeren, thuis appeltaart bakken en een grote pan pompoensoep boven het tuinvuurtje.

Tijd voor het blote voetenpad!

Om de zomer af te sluiten en de herfst lekker vies te beginnen, gaan we naar het blote voetenpad! We zoeken het langste, blubberigste, spannendste pad in de buurt. Met slootjes waar je tot aan je (kinder)oksels in het water staat, modderpaden waar je minstens tot aan je knieën in weg zakt, en als kers op de taart een blubberglijbaan. Schoenen uit en op avontuur. Maantje Piet en ik beginnen altijd voorzichtig. Een beetje vies is al vies genoeg en zitten er geen spinnen of andere enge beestjes? Dus eerst een beetje met je tenen door het natte gras en oké, ook door een plas. Wolf is meer het type van ‘kan ik ook op z’n kop door de modder?’ en heeft binnen vijf minuten geen schoon kledingstuk meer aan. Hij stuitert als een dolle hond over het blote voetenpad en roept schaterend met Jochem Myer stemmetje:

‘Ieuw je zit under de muddur!’

Maar vies worden is besmettelijk! Wolf tekent met moddervingers een snor onder zijn neus en trekt Maantje Piet mee de viezigheid in. Al snel is het twee tegen één en roepen ze in koor ‘Ieuw je zit under de mudder!’ terwijl de modderspetters om mijn oren vliegen.

Nou, de herfst is alvast goed ingeluid. Kom maar door met die herfststorm, kampvuurtjes, warme choco en lekker veel plassen om in te springen. Wij zijn klaar om lekker vies te worden!

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Speelkameraden voor het leven!’.

365 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Maandagdaandag buitenspeeluren aanvullen

Tijd om de voorraad buitenspeeluren aan te vullen!

Wat is buiten zijn toch fijn, vindt Daan. Helemaal tijdens de vakantie zijn wij het liefst de hele dag buiten te vinden. Een flinke wandeling, verhalen vertellen rondom het kampvuur of hangen in een kano…

667 keer gelezen

Praatje

Van binnen gamen naar heerlijk buitenspelen in het bos!

De speelplek van onze veertienjarige Rover is het (en suite) kamertje aan onze eetkamer. Zijn spelen bestaat tegenwoordig uit het Fortnite slagveld. Toch is hij ook met een ritje naar het bos op de elektrische deelscooter wel om te kopen voor een boswandeling. Hond in de draagtas, pijl en boog op zijn rug en een chocoladereep in mijn tas. Het bos blijft de beste speelplek, ook als je denkt dat je het buitenspelen een beetje ontgroeid bent.

2415 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton