Anne Appelo speeltip speurtocht

Verzin samen een creatieve speurtocht

Spelen is leuk, maar samen spelen is natuurlijk nóg leuker! Zo denkt presentatrice Anne Appelo er ook over. Met haar speeltip kun je zo creatief zijn als je maar wilt. Verzamel al je vriendjes en vriendinnetjes om samen een toffe speurtocht op te zetten. Niks is te gek! Verzin met elkaar een leuk thema en ga samen aan de slag! Stippel buiten (of binnen bij slecht weer) een mooie route uit. En? Valt er aan het einde van de speurtocht iets te winnen of te behalen? Dan kun je dat natuurlijk ook klaarzetten!

Tip: Speel je in teams? Werk dan de route van je tegenstanders uit. Maak een spoor van takken of stoepkrijt. Speel je in de buurt van een bos? Neem touw waarmee je een spoor aan de takken kan maken.

Samen spoorzoeken

Anne weet maar al te goed hoe leuk het is om samen de speurneus uit de hangen. Vroeger ging zij haar straat af om al haar vrienden en vriendinnen te verzamelen en samen een speurtocht op te zetten. Hoe leuk is het om samen te werken aan je ‘eigen’ spel!

Fun fact: Anne Appelo is een van de ambassadeurs van Jantje Beton!

Anne: “Het is zo mooi om ambassadeur te zijn van Jantje Beton. In mijn werk maak ik veel tv-programma’s voor kinderen, maar ik vind het ook heel belangrijk dat kinderen meer naar buiten gaan om lekker te spelen met elkaar. Ik weet hoe fijn ik dat zelf vond toen ik jong was en ik ben blij dat ik mij hiervoor mag inzetten. Het aankomende jaar hoop ik met Jantje Beton meer kinderen en ouders te inspireren om lekker naar buiten te gaan en nooit te stoppen met spelen.”

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Ga de nieuwe Speelbeweging challenges aan!

Ga de nieuwe Speelbeweging challenges aan!

Hoe krijg je kinderen nou naar buiten? Nou, met onze Speelstijltest, vernieuwde speeltips én uitdagende speelchallenges! Dit alles is ontwikkeld vanuit het project Play to Move van Jantje Beton en zijn vanaf nu te vinden op de Speelbeweging.

2586 keer gelezen

Welkom in de club

Wat is er leuker dan je eigen clubhuis? Zoek een ‘geheim’ plekje in de buurt: achter een struik, bij een verlaten boom of aan het einde van je straat…. Gebruik simpel materiaal om je clubhuis op te bouwen: een oud laken, stukken hout, karton. Verzin een naam voor je clubhuis en nodig vriendjes uit.

209 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton