Van rommel naar speelgoed! Speeltip Speelbeweging

Van rommel naar speelgoed

Speelplek gezocht? Maak dan een speelplek bij jou thuis! Deze speeltip is van Jan, teamleider Werving bij Jantje Beton. Met zijn eigen gezin ziet hij dat je van alles een speelplek kan maken. Jan: “Een paar weken terug bestelde ik een nieuw tapijt voor in huis. Die zat in een koker van 3 meter lang en had een doorsnede van 10 centimeter. In eerste instantie legde ik de koker in de garage om weg te gooien, maar mijn kinderen sleepten de koker de kamer in en hebben er 2 weken lang mee gespeeld totdat de koker stuk ging. Ik was verbaasd hoe kinderen zo fantasierijk kunnen zijn met zulke simpele objecten en daar hun eigen spel mee kunnen bedenken!”

Dit is hoe het werkt:

Heb je iets besteld of heb je bijvoorbeeld nieuwe meubels geleverd gekregen? Bewaar dan deze verpakkingsmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan dozen, kokers, bubbeltjesplastic, piepschuim, etc. Hoewel je vaak snel van dit soort ‘rommel’ af wil, kan het juist bijdragen aan de meest geweldige speelplek voor je kind(eren). Knuffels erin, knikkers er doorheen, lanceerbaan voor auto’s, woonplek voor poppetjes of surfen door de kamer. Een buis of doos kan op allerlei manieren in het spel van kinderen worden betrokken.

Zo zie je maar dat alledaagse voorwerpen prachtig speelgoed kunnen zijn. Soms nóg wel interessanter dan LEGO, Playmobil of Barbies. Dit soort objecten prikkelen juist de fantasie en worden onderdeel van de leukste spellen. Gooi zo’n koker of doos dus niet weg, maar leg deze waar je kinderen ze kunnen vinden. Daar hebben ze gegarandeerd plezier van!

240 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Praatje

Spelen in speeltuinen: een groot avontuur, net als vroeger

De wonderen van de speeltuin. “Wat mij betreft is een speeltuin ‘de vindplaats’ voor de wijk waar kinderen veilig en onbezorgd kunnen spelen”, vertelt Leon, consulent voor NUSO bij Jantje Beton, in zijn Blog. Lees snel verder!

2539 keer gelezen

De Speelkaart van Jantje Beton

Op de Speelkaart van Jantje Beton vind je gemakkelijk alle speeltuinen bij jou in de buurt. Neem dus vooral een kijkje op de kaart en ontdek nieuwe plekken om te spelen!

2384 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton