Speeltips voor nu

Tover een glimlach op het gezicht van alle opa’s en oma’s met een kaartje

Lieve mevrouw Janssen, hierbij een kaartje van mij voor u. Ik vind dat u het heel goed doet. Hou vol en ik kom snel weer op bezoek om samen te kaarten. Liefs, Isa.

 Bij veel ouderen zorgt het coronavirus voor een extra moeilijke periode. Ze kunnen geen bezoek meer ontvangen, komen het huis niet of minder uit en maken zich zorgen. Ook opa’s en oma’s die eerder een actief leven hadden zitten nu thuis, waardoor ze zich erg eenzaam voelen. Samen met Kidsweek zet het Nationaal Ouderenfonds zich in om weer een glimlach op hun gezicht te toveren. Door samen aan de slag te gaan met het maken en verspreiden van kaarten kunnen we juist in deze tijd vele, kleine geluksmomenten creëren in het leven van een grote groep ouderen.

Een warm gevoel door een kaartje

Wist je dat een persoonlijk kaartje ervoor zorgt dat ouderen zich gewaardeerd voelen? Uit het enquête onderzoek van het Ouderenfonds blijkt dat 86% een warm gevoel krijgt als ze post ontvangen en deze later nog eens bekijken. Ruim een kwart waardeert een kaartje of brief des te meer tijdens de corona-situatie. Daarom is het juist zo leuk om een kaartje te maken of een mooie brief te schrijven aan een ouder iemand.

Een kaartje omdat ik aan u denk!

Dus hop, papier, pennen en kleurpotloden in de aan slag en maak zelf een mooie kaart. Teken bijvoorbeeld een rode bloem of hart en schrijf daarom heen een lieve boodschap waarvan jij denkt dat iemand dat waardeert. Of beplak en versier de kaart met stickers en glitters. Wedden dat de persoon die hem ontvangt ervan gaat stralen. Je mag het zelf bedenken! Is de kaart af? Dan kun je de kaart op de post doen of natuurlijk zelf langsbrengen bij een ouder iemand in de buurt. Ook kun je de kaart bij een zorginstelling afgeven.

Samen zorgen we ervoor dat we een glimlach op het gezicht van een grote groep ouderen toveren. Doe jij ook mee?

Over Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is een landelijk goed doel. Samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers zet het fonds zich in voor het doel: een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst.

2915 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltips voor nu

Scouting, maar dan thuis

Aan de hand van de coronamaatregelen besloot Scouting Nederland al snel alle Scoutingbijeenkomsten stil te leggen, maar dat betekende niet dat Scouting helemaal stil kwam te liggen. Ze bedachten de oplossing #ikscoutthuis.

2835 keer gelezen

Spelen in de stad

Spelen in de stad met nijntje

Hoe speel je in de stad met minder ruimte? Wil je weten wat leuk is om te doen met peuters en kleuters? Bekijk dan snel de beweegtips van nijntje. Want spelen is super belangrijk!

2438 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton