Power of Play speeltip

Touwtjespringen

Touwtjespringen heb je vast wel eens geprobeerd. En je wist vast ook al dat het supergezond is. Voor veel sporten (zoals boksen) is touwtjespringen een goede oefening, omdat je handen, voeten en hersenen goed moeten samenwerken en je leert te balanceren. Maar het is ook heel leuk! Ken je deze spelletjes al?

Leuke spelletjes met een springtouw

In je eentje touwtjespringen kan bijna overal. Voor de spelletjes met meer spelers kun je beter een wat grotere vrije plek zoeken, zoals een pleintje.

1 SPELER

Oefenen! Touwtjespringen gaat in het begin vaak nog mis en langzaam, maar hoe meer je het doet, hoe beter het gaat. Hoe vaak kun jij achter elkaar springen? Liever wat moeilijker? Probeer dan op één tegel te blijven tijdens het touwtjespringen. Of draai het springtouw de ander kant op (achteruit).

2 SPELERS

Heb je wel eens geprobeerd om met z’n tweeën touwtje te springen met een springtouw voor één persoon? Als het touw lang genoeg is (of jullie niet al te lang) kun je naast elkaar staan en allebei één uiteinde van het touw draaien. Je kunt ook vlak voor elkaar gaan staan, één iemand draait en jullie springen allebei vlak na elkaar. Lukt het?

3 SPELERS OF MEER  

Als je met meer spelers bent, kun je ook op een andere manier springen. Eén speler staat in het midden en de andere spelers staan er in een cirkel omheen. De speler in het midden draait niet al te snel het springtouw in het rond, over de grond. De spelers die erom heen staan moeten over het touw heen springen zodra het touw bij hen is. Als een speler geraakt wordt is hij/zij af. Je speelt door tot iedereen af is, daarna mag iemand anders in het midden staan. Let op! Het uiteinde van het springtouw is hard en het kan pijn doen als je deze te hard tegen je aan krijgt. Draai het touw dus nooit te snel in het rond en niet hoger dan een paar centimeter boven de grond.

Deze speeltip komt uit het project Power of Play van Jantje Beton en Right to Play. Power of Play is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Power of Play speeltip
407 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

insectenhotel bouwen

Insectenhotel bouwen

Bouw je eigen insectenhotel voor in je eigen tuin of op het balkon. Insecten zoals bijen zijn namelijk ontzettend belangrijk voor de natuur.

168 x gedaan!

Punten scoren

Is er op het schoolplein een kale muur? Pak dan wat stoepkrijt en teken met leuke kleuren rondjes van verschillende grootte en zet er een cijfer in.

363 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton