Speeltips voor nu
Doe mee

Tips van TeamUp Thuis

Een beentje strekken hier en een armpje rekken daar. Ook als je thuis zit, is het belangrijk om lekker in beweging te blijven. Maar wat zijn leuke tips om te doen? TeamUp heeft een aantal van haar spel- en beweegoefeningen aangepast voor de coronacrisis in TeamUp Thuis. Voor alle kinderen van zes tot en met elf jaar en hun ouders in Nederland. Beweeg jij mee met deze tips?

Beweegtip 1 – Staartentikkertje

Pak een doekje en stopt het in de zijkant van je broek. Zoek de ruimte op en ga op een armlengte afstand tegenover iemand staan. Zet je voeten stevig op de grond – en dan niet meer bewegen! Tel tot drie en tikken maar. Probeer de doek van elkaar af te pakken. Wie de doek te pakken krijgt, krijgt één punt. Na twee punten kun je iets nieuws proberen, bijvoorbeeld door niet meer stil te staan, maar nog steeds met je voeten op de grond door de ruimte te bewegen.

Beweegtip 2 – Gekke kip

Tok..tok… Even snel wat energie krijgen met de gekke kip routine! Zoek een plekje. Steek allemaal je rechterarm omhoog en schud ‘m uit terwijl je tot acht telt. Doe daarna hetzelfde met je linkerarm, rechterbeen, linkerbeen en rug. Doe het nog een keer, maar nu in vier tellen. Steeds sneller. Doe het nog een keer, maar nu in twee tellen. Doe het nu in één tel.

Beweegtip 3 – Spiegelen

Ga met z’n tweeën tegenover elkaar staan. Strek je handen uit, maar raak elkaar niet aan. Sta met je voeten stevig op de grond en houd je knieën ontspannen. Beweeg je handen. Volg de bewegingen van je maatje zo nauwkeurig mogelijk, alsof je zijn/haar spiegelbeeld bent. Je mag niet praten. De één is de leider, de ander volgt de bewegingen. Na een paar minuten wissel je van rol. Is moeilijker dan je denkt he?!

Beweegtip 4 – Boter, kaas en eieren

Nee, het boter, kaas en eieren spel is niet om op te eten! Hoe je het dan speelt? Pak (bijvoorbeeld) vijf papieren bordjes en zet er een X en O op. Maak een spelbord met plakband op de grond. Ga 1.5 meter van het bord staan en leg om en om je bordje neer. Wie ’t eerst driemaal X of 0 op een rij heeft, is de grote winnaar. Extra uitdaging? Loop dan niet naar het spelbord maar bedenk een gekke beweging.

Beweegtip 5 – Annemaria Koekoek

Spreek een begin- en een eindpunt af in de kamer, de tuin of het balkon. Eén persoon is Annemaria. Die houdt de handen voor het gezicht. De anderen leggen hun hand op het beginpunt. Annemaria zegt: ‘Annemariaaaaaaaa…. koekoek!‘. Terwijl Annemaria’s stem klinkt, beweegt iedereen naar het eindpunt. Je mag pas beginnen met bewegen als Annemaria begint. Zodra Annemaria klaar is met ‘koekoek’ zeggen, probeert iedereen zo snel mogelijk te stoppen met bewegen. Annemaria haalt de handen van haar gezicht. Als ze dan nog iemand ziet bewegen, moet diegene terug naar het beginpunt. Geen discussie, Annemaria is de baas!

Over TeamUp Thuis

Ook spelen en bewegen kan kinderen goed helpen om moeilijke tijden het hoofd te bieden. Save the Children, UNICEF Nederland en War Child ontwikkelden jaren geleden TeamUp voor gevluchte kinderen. Dit programma hebben ze nu aangepast naar TeamUp Thuis. Simpele, veilige en bovenal leuke online oefeningen voor thuis. Speciaal voor kinderen en hun ouders die door het coronavirus thuis zitten. Met korte video’s doen de trainers van TeamUp Thuis de spellen voor! Wil je de hele TeamUp-sessies doen? Neem dan een kijkje op www.warchild.nl/teamup-thuis.

1806 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Bij Scouting Manitoba staan buitenspelen en in de natuur zijn voorop

Spelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Scoutinggroepen spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van buitenspelen: zij bieden kinderen wekelijks uitdagende activiteiten op en rondom de terreinen van de vereniging. Scouting Manitoba uit Leusden loopt al jaren de collecte van Jantje Beton.

2287 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton