Webinar ‘Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?’

Tip: Webinar ‘Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?’

Kinderen zitten steeds jonger en steeds vaker achter een beeldscherm. Voor gezonde ogen, conditie, gewicht en motoriek is zoveel binnen zitten en beeldschermgebruik niet gezond. Wil je meer weten over deze onderwerpen en ben je benieuwd wat je als ouder kunt bijdragen aan minder beeldschermgebruik? Heb je vragen zoals: waar leg ik de grens als het gaat om schermtijd voor mijn kind? En wil je meer weten over de waarde van de 20-20-2 methode? Sluit dan aan op het webinar van 15 juni, georganiseerd door netwerk Zicht op Buiten onder leiding van Vasanthi Iyer in samenwerking met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Alles is Gezondheid biedt als samenwerkingspartner dit derde webinar weer ondersteuning. 

Inhoud webinar

Een week na de nationale Buitenspeeldag gaat het netwerk Zicht op Buiten met ouders die kinderen hebben in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar in gesprek over het belang en de relatie tussen (oog) gezondheid en buitenspelen. Als ouder krijg je kennis aangereikt vanuit de wetenschap door oogarts en hoogleraar Caroline Klaver. Ook praktijkkennis en tips worden gedeeld door Muriel Weltens, Functionaris Gezondheidsbevordering & Gezonde School adviseur en Nickie Vialle, jeugdverpleegkundige en mediacoach (Jeugd en Gezin Gooi & Vechtstreek). Vasanthi Iyer, jeugdarts (AJN/TNO) verbindt, na iedere spreker, de wetenschappelijke kennis met voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link. Noteer de datum vast in je agenda!

Organisatie

Het webinar Zicht op Buiten wordt georganiseerd door het Netwerk Zicht op Buiten. Het netwerk houdt zich al langer bezig met leefstijlverandering bij de jeugd en pleit voor gezond beeldschermgebruik.

Bron: Alles is gezondheid

2250 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Zeg af en toe eens: doei beeldscherm, hallo buitenspelen!

Zeg af en toe eens: doei beeldscherm, hallo buitenspelen!

Laatst in het nieuws: “Onderzoekers: ouders zien niet in dat kinderen te lang naar scherm kijken”. Ai, een titel van een artikel waarvan je eigenlijk hoopt dat het niet zo is. Het jaarlijkse Iene Miene Media-onderzoek wijst uit dat de mediawijsheid van ouders met kinderen tussen de 0 en 6 jaar achterblijft. Hier lees je er alles over!

2328 keer gelezen

Kinderbrein spelen Erik Scherder

Dit is wat spelen doet met je kinderbrein

Wat wist Erik Scherder iedereen te boeien over de functie van het kinderbrein en de kracht van spelen tijdens zijn webinar ‘Waarom het kinderbrein wil spelen’. Kon je niet aanwezig zijn? Hier lees je de belangrijkste punten uit zijn webinar!

5936 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton