tussendoortje

Je geeft ze een appel of een koekje. Wat drinken erbij misschien. Want tussendoortjes laden je weer op. Maar wat écht nieuwe energie geeft? Spelen! Las thuis regelmatig een speelpauze in. Dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens een boost voor de ogen. Dus aan alle harde werkers: vergeet NOOIT een speelbreak!

schommel

Punten scoren

Is er op het schoolplein een kale muur? Pak dan wat stoepkrijt en teken met leuke kleuren rondjes van verschillende grootte en zet er een cijfer in.

22x gelezen

Kinderen stimuleren om buiten te spelen? Het hoeft niet moeilijk te zijn!

Rennen, springen, graven in het zand… Buitenspelen is goed voor kinderen! Maar hoe zorg je ervoor dat ze meer buitenspelen? En zijn er wel genoeg plekken waar kinderen hun energie kwijt kunnen?

66x gelezen

Buitenspelen én leren! 4 toffe tips van meester Sander

Ren-memory? Natuurbingo? Met deze toff tips van Meester Sander wordt buitenspelen ook nog heel leerzaam… en leuk!

56x gelezen

Maak van boodschappen doen een spel!

“Boodschappen doen is saai! Ik wil liever een spelletje spelen op mijn iPad!” “Saai?” vraag ik verbaast. “Nee hoor… niet als je er een spel van maakt!” Hoe? Bekijk deze tips!

65x gelezen

20-20-2-richtlijn: minder beeldschermgebruik, meer buitenspelen!

Buitenspelen is heel leuk, maar toch grijpen kinderen nog te vaak naar de iPad en dat heeft gevolgen voor hun ogen. Daar pleit Vasanthi voor het toepassen van de 20-20-2-richtlijn: “Hoe meer bewegen en spelen, hoe beter!”

203x gelezen

Kom in actie – sjoel voor spelen

Feestdagen, braderieën en buurtfeesten zijn met uitstek de dagen om in actie te komen voor het goede doel. Hoe je dit precies kunt aanpakken? Lees je hier.

12x gelezen

Punten scoren

Is er op het schoolplein een kale muur? Pak dan wat stoepkrijt en teken met leuke kleuren rondjes van verschillende grootte en zet er een cijfer in.

22x gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

1164x792_icoon_Winkelwagente_blauw

JANTJES WINKEL

Koop het leukste speelgoed en help Jantje Beton met iedere aankoop om meer spelen bij meer kinderen te stimuleren.