Speurchallenges

Eens iets anders doen dan het gewone verstoppertje? Probeer dan eens één van deze speurchallenges!

KOOKWEKKER

Hebben jullie een kookwekker thuis? Verstop deze om de beurt ergens in de tuin of op straat en laat de ander(en) zoeken. Je kunt zelf een tijd instellen. Lukt het de anderen om de wekker te vinden voordat hij begint te rinkelen?

ZOEKLIJSTJE

Elke speler krijgt een blaadje en een pen of potlood. Iedereen mag 5 minuten door de straat (of speelplek) lopen en 10 dingen opschrijven die een ander moet vinden. Denk aan een naambordje met de achternaam Jansen, het getal 103, een witte bloem of een scheve tegel. Daarna geef je je lijstje aan een ander en krijgt iedereen (om de beurt) 3 minuten om te zoeken. Wie kan de meeste dingen vinden?

Je kunt ook spulletjes van thuis mee nemen en verstoppen. Denk aan wasknijpers, knikkers of gekleurde stiften.

WIE VINDT…

Bij deze challenge kun je ook je eigen buurt verkennen. Ga snel (samen) op zoek naar:

  • Het hoogste én het laagste huisnummer in de straat
  • Een achternaam die begint met de letter E (of kies een andere letter)
  • Twee dezelfde voor- of achternamen
  • Een groene voordeur
  • Blauwe gordijnen
  • Een pissebed, spin of een vliegend insect
  • Een speeltoestel
  • Een witte auto (of fiets)
  • Een straatnaam die begint met de letter M (of kies een andere letter)

Alles gevonden? Goed bezig! Verzin zelf nieuwe opdrachten voor elkaar.

179 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Power of Play speeltip

Spelen met de frisbee

Heb je wel eens met een frisbee gespeeld? Deze platte schijf zweeft als je hem goed gooit, een heel eind door de lucht. Het is wel even oefenen misschien.

442 x gedaan!

Stokken-glij-wedstrijd

Vriest het buiten en willen je kinderen een spel op ijs doen. Lees dan in deze speeltip hoe ze een wedstrijdje kunnen doen met stokken over het ijs.

205 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton