praatje

Spelenderwijs leren met Juf Merel!

Spelen en leren? Dat is voor Juf Merel dé uitkomst in de klas! Het is de ideale manier om kinderen nieuwe dingen te laten leren en ontdekken. Daarom wil Merel zich de komende tijd inzetten om steeds meer kinderen spelenderwijs te laten leren. En dat komt goed van pas, want… Juf Merel is één van de ambassadeurs van Jantje Beton!

Maak kennis met… Juf Merel

Juf Merel, oftewel Merel Gordijn, is 29 jaar en juf van de onderbouw op KC De Akker in Meppel. Op dit moment geeft ze les in groep 1 en 2 van haar school. Je kunt Juf Merel misschien kennen van haar Instagram! Hier deelt ze allerlei tips en updates over wat ze doet met haar klas. De kinderen in haar klas weten dat ze tijdens de les iedereen de vrijheid geeft om meer te bewegen. Daarom geeft ze ook lessen buiten het klaslokaal.

Buiten lesgeven

Al jaren geeft Merel haar kinderen buiten les. Merel: “Je ziet dat de kids staan te trappelen om naar buiten te gaan. Bij het klaarzetten van de oefeningen zijn ze al heel nieuwsgierig naar wat de volgende opdracht wordt.” Merel geeft aan dat het enthousiasme ervan afspat bij de kinderen en zelfs op de momenten van vrij buitenspelen willen enkele kinderen de oefeningen nogmaals doen. Het gaat van rekenopdrachten met een bal of hinkelen tot aan creatieve opdrachten waarin de kinderen hutten mogen bouwen. “Foto’s van de creaties delen we dan altijd in de groepsapp met de ouders, die vinden het geweldig om te zien wat hun kinderen hebben gemaakt,” vertelt Merel.

Merel ziet dat steeds meer collega’s naar buiten gaan om hun klassen daar bewegend les te geven. “De kinderen vinden het echt geweldig, ze rennen naar buiten zodra ze de kans krijgen om daar bezig te zijn!”

Ambassadeur van Jantje Beton

Onlangs is bekendgemaakt dat Juf Merel één van de (nieuwe) ambassadeurs van Jantje Beton is! Merel: “Ik voel me zeer vereerd om ambassadeur van Jantje Beton te mogen zijn. Als kind kende ik de stichting van de Nationale Buitenspeeldagen. We speelden met alle buurkinderen op straat die we waren afgezet. Het was zo’n feestdag! Ik hoop dat ik een steentje kan bijdragen namens én binnen het onderwijs. Als kinderen buitenspelen en hun fantasie gebruiken, dat is geweldig om te zien. Ze leren zoveel van buitenspelen! Ik gun ieder kind op school, maar natuurlijk ook thuis, dat ze zoveel mogelijk buitenspelen. Ik help graag mee om kinderen te inspireren met activiteiten die buiten te doen zijn!”

In haar werk als juf staat Merel voor de ontwikkeling van alle kinderen, daarom is zij blij om zich aan te sluiten bij Jantje Beton. Merel: “Buitenspelen is voor mij een manier om kinderen nieuwe dingen te leren, te laten ontdekken en om zichzelf verder te ontwikkelen zonder het plezier te verliezen.” Als ambassadeur van Jantje Beton zal Merel zich dan ook gaan inzetten om kinderen meer op spelenderwijs te laten leren.

“Stop nooit met leren. Stop nooit met spelen.”

2802 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

Speeltip

Let’s Twister again

Ken je het spel Twister nog? Met tape, verf of spuitkrijt maak je er eentje voor de hele buurt. Wordt het linkerhand op groen of neus op paars?

308 x gedaan!

De kracht van samen sporten én spelen

Een plek vinden om te spelen… Dat kan soms wel een uitdaging zijn. Vroeger was er op iedere hoek van de straat wel een speelplek te vinden. Nu is het echt zoeken. Om beweegarmoede onder kinderen tegen te gaan en (samen)spelen te stimuleren, heeft de Krajicek Foundation inmiddels 126 Playgrounds door heel Nederland gerealiseerd.

4474 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton