Power of Play speeltip

Spelen met de frisbee

Heb je wel eens met een frisbee gespeeld? Deze platte schijf zweeft als je hem goed gooit, een heel eind door de lucht. Het is wel even oefenen misschien. Om te leren hoe je een frisbee gooit kun je aan je vader, moeder, juf of meester vragen om een filmpje op te zoeken. Of misschien kan één van hen het voordoen?

Leuke spelletjes met een frisbee

Je kunt het beste met de frisbee spelen op een grasveld, plein of op het strand. Je kunt alleen met de frisbee spelen, maar het is leuker als je met 2, 3 of een hele groep samen speelt. Dan kun je kiezen om samen te spelen of tegen elkaar als wedstrijdje.

1 SPELER

Oefenen! Hoe ver kun jij gooien? Hoe goed kun jij mikken?

2 SPELERS OF MEER

Overgooien, kun jij de frisbee vangen met 1 of 2 handen?

3 SPELERS OF MEER  

Eén speler staat in het midden, de anderen gooien over totdat de speler in het midden de frisbee weet te pakken. Dan wissel je door. Is het te makkelijk om de frisbee te pakken? Spreek dan af dat de speler in het midden maar één hand mag gebruiken, op één been moet staan of binnen een bepaald vak moet blijven.

4 SPELERS OF MEER 

Een echte frisbee wedstrijd: Maak twee teams en bepaal wat het speelveld is. Met je team gooi je telkens over zodat je steeds dichter bij de achterlijn van de tegenstander komt. Je team scoort 1 punt als een speler uit jouw team de frisbee vangt achter de achterlijn van de tegenstander.

Let op: je mag niet lopen als je de frisbee vast hebt! Je zult dus telkens moeten overgooien. De teams proberen telkens te frisbee van elkaar af te pakken. Dit mag niet als iemand de frisbee vast heeft.

Deze speeltip komt uit het project Power of Play van Jantje Beton en Right to Play. Power of Play is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Power of Play speeltip
593x gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Maak je buurt speelvriendelijk met deze 10 tips!

Maak je buurt speelvriendelijk met deze 10 tips!

Het valt Miranda Verburg, programmaleider speelruimte bij Jantje Beton, op dat veel speelplekken in de buurt ingericht zijn voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Kinderen die niet in deze leeftijdsgroep vallen worden niet uitgedaagd om in de buurt te spelen. Merk jij dit ook in jouw buurt? Tijd om daar verandering in te brengen!

225x gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

HERSENONTWIKKELING

Spelen is belangrijk voor een gezonde hersenontwikkeling van kinderen. Het helpt kinderen bij experimenten en probleem oplossen en draagt bij aan de ontwikkeling van het geheugen. Bron: Ginsburg 2007, Bento & Dias, 2007

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton