Power of Play speeltip

Spelen met de frisbee

Heb je wel eens met een frisbee gespeeld? Deze platte schijf zweeft als je hem goed gooit, een heel eind door de lucht. Het is wel even oefenen misschien. Om te leren hoe je een frisbee gooit kun je aan je vader, moeder, juf of meester vragen om een filmpje op te zoeken. Of misschien kan één van hen het voordoen?

Leuke spelletjes met een frisbee

Je kunt het beste met de frisbee spelen op een grasveld, plein of op het strand. Je kunt alleen met de frisbee spelen, maar het is leuker als je met 2, 3 of een hele groep samen speelt. Dan kun je kiezen om samen te spelen of tegen elkaar als wedstrijdje.

1 SPELER

Oefenen! Hoe ver kun jij gooien? Hoe goed kun jij mikken?

2 SPELERS OF MEER

Overgooien, kun jij de frisbee vangen met 1 of 2 handen?

3 SPELERS OF MEER  

Eén speler staat in het midden, de anderen gooien over totdat de speler in het midden de frisbee weet te pakken. Dan wissel je door. Is het te makkelijk om de frisbee te pakken? Spreek dan af dat de speler in het midden maar één hand mag gebruiken, op één been moet staan of binnen een bepaald vak moet blijven.

4 SPELERS OF MEER 

Een echte frisbee wedstrijd: Maak twee teams en bepaal wat het speelveld is. Met je team gooi je telkens over zodat je steeds dichter bij de achterlijn van de tegenstander komt. Je team scoort 1 punt als een speler uit jouw team de frisbee vangt achter de achterlijn van de tegenstander.

Let op: je mag niet lopen als je de frisbee vast hebt! Je zult dus telkens moeten overgooien. De teams proberen telkens te frisbee van elkaar af te pakken. Dit mag niet als iemand de frisbee vast heeft.

Deze speeltip komt uit het project Power of Play van Jantje Beton en Right to Play. Power of Play is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Power of Play speeltip
135 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Regenplas tikkertje

Regenplas tikkertje

Heeft het lekker geregend – of doet het dat nog steeds – en liggen de plassen nog op straat of in het park? Dan is het tijd voor regenplas tikkertje!

Wees de eerste die dit gaat doen!

Smurrie speurtocht

Smurrie speurtocht

Maak een bingokaart van smurrie: dingen in de natuur die je jakkie vindt. Iets slijmerigs, iets stinkends, iets wat rot, hondenpoep, vogelkakje, zwerfafval, iets wat plakt; je kunt het zo gek niet bedenken. En maak hier een bingokaart mee. Wie heeft als eerste zijn smurriedingen-bingokaart compleet?

Wees de eerste die dit gaat doen!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton