Spelen in de stad

Spelen in de stad met nijntje

Hoe speel je in de stad met minder ruimte? Wil je weten wat leuk is om te doen met peuters en kleuters? Bekijk dan snel de beweegtips van nijntje.

“Bewegen is super belangrijk”

Ook nijntje vindt bewegen waanzinnig belangrijk en leuk. Zo belangrijk zelfs dat zij ambassadeur is geworden van het Beweegdiploma. Nijntje hoopt als rolmodel hiermee heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levensstijl te ontwikkelen en vooral lekker te bewegen.

Speeltips om te spelen in de stad

Buitenspelen en bewegen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. En met deze beweegtips is het nog makkelijker om buiten te spelen in de stad.

BEWEEGTIP 1: Ga je naar buiten? Gebruik de trap!

Woon je in een flat of appartementencomplex? Dan is de trap mooi klimmateriaal. Wist je dat kinderen al eerder kunnen traplopen dan gewoon lopen? Samen oefenen met de trap op en af lopen is heel goed voor het zelfvertrouwen van een kind.

BEWEEGTIP 2: Stoepkrijt lol

Ook op de stoep of een parkeerplaats kun je leuke dingen doen met je peuter of kleuter. Stoepkrijt is geweldig materiaal om allerlei spelletjes mee te doen:

  • Maak een lijnenparcours dat je kind moet volgen.
  • Kleur een groepje tegels of stenen in en maak je eigen twister variant. Maak het makkelijk voor kleine kinderen. Zeg bijvoorbeeld; met je billen op de rode tegel en geef daarna een volgende opdracht.
  • Teken samen een paar afbeeldingen verspreid op de stoep en laat je kind rennen van tekening naar tekening.

Welk stoepkrijtspel ga jij doen?

BEWEEGTIP 3: Ren naar….

Neem een voorwerp in gedachte en zeg: ren zo snel mogelijk naar… de brievenbus, het tuinhek, een putdeksel, een boom of de gele fiets. Let wel goed op dat je nergens tegenaan loopt. Deze tip kun je ook mooi met kleuren doen.

BEWEEGTIP 4: Apentocht

Klimmen, springen en balanceren kan ook op veel plekken in de stad. Bekijk de stad eens met andere ogen, doe alsof je een aap bent. Waar kun je allemaal opklimmen, afspringen of overheen lopen? Klim op een bankje en spring er weer vanaf of balanceer over een muurtje. Wat kan je nog meer verzinnen?

BEWEEGTIP 5: Bellenblaas

Neem een potje bellenblaas mee naar buiten en laat je kind de bellen vangen. Plezier gegarandeerd! Let op de veiligheid waar je dit doet en ren niet blind achter de bellen aan.

BEWEEGTIP 6: Bowlingbaan

Verzamel lege flessen en zet ze neer zoals bij een bowlingbaan. Geef je kind een bal en laat het de flessen omrollen en schoppen.

BEWEEGTIP 7: Stamp in de plassen

Regent het? Ga toch naar buiten. Trek laarzen en een oude broek aan en stamp lekker in de plassen!

Meer beweegtips van nijntje? Bekijk ze snel hier.

nijntje Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen voor peuters en kleuters waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. De nijntje beweegtips helpen je om goed te leren balanceren, rollen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Het nijntje Beweegdiploma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers.

Wil je ook aan de slag gaan met het beweegdiploma, kijk dan hier

2438 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Ijsbellen blazen speeltip

IJsbellen blazen

Als het buiten écht koud is, kun je ijsbellen maken! IJsbellen zien er magisch uit doordat er prachtige ijskristallen in verschijnen. En deze gave ijsbellen kun je helemaal zelf maken.

151 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton