Speelkameraden voor het leven! Maandagdaandag

Speelkameraden voor het leven!

Met vier kinderen zit je niet snel zonder speelkameraad. Thuis én op vakantie. Maar nu de twee oudsten echt groot worden, zien de vakantie er wat betreft samen spelen inmiddels toch anders uit. Vorige zomer boekte ik een blokhutje voor mij en de twee jongsten. Achter een boerderij, fijn beschut, gezellig basic, precies avontuurlijk genoeg voor deze niet doorgewinterde kampeerder. Een beetje barbecueën, vuurtje stoken, zwemmen in het door de boer van hooibalen gebouwde zwembad, dat tevens ook nog ijskoud was. Dolly de hond mee, een stapel spelletjes, een voetbal en een boxje voor de avonddisco.

Overal vrienden maken

We waren ons aan het installeren en al snel piepten twee net iets oudere meisjes nieuwsgierig over de heg. Maantje Piet giechelde verlegen, Dolly liet zich aaien en Wolf dacht: “Mooi! Dat wordt voetballen.” Na het avondeten gingen de vier op avontuur. Telefoonzaklamp aan en Dolly mee. Er werd gedanst en ik hoorde ze zelfs zingen vanaf het veldje verderop.

Overdag gingen we met z’n vieren op pad; wandelen in de bossen, zwemmen in de rivier en naar de theetuin voor een vakantietaartje. Met grote broer Wolf durfde Maantje Piet zich wel in te smeren met de riviermodder en zelfs Dolly waagde zich aan een stukje zwemmen. Zo tegen het einde van de dag vroegen de twee: “Zouden de meisjes al terug zijn bij de blokhut?”

Samen spelen met jong & oud

Gelukkig vonden de grote meisjes het net zo leuk om samen te spelen. Al snel hadden de lieve grietjes bij hun ouders geregeld om de ‘moeder van Wolf en Maantje Piet’ uit te nodigen voor de borrel. Zelf ben ik ook meer van de verlegen soort en graag op mijzelf, maar ik ging gewoon mee in de flow en het enthousiasme van de kinderen.

Een mooi cadeau!

De borrel in het gras mondde al snel uit in het verslepen van stoelen en tafels uit de twee blokhutjes. De koelkasten werden geleegd en zo scharrelden we een heerlijke maaltijd bij elkaar. De blokhutburen hadden nog soep, wij brood en kaasjes. We zagen het donker worden. De kaarsjes gingen aan en de gitaar werd erbij gepakt. De kinderen renden rond alsof ze elkaar al jaren kenden. Zo leerde ik van mijn twee ‘kleintjes’; samen speelt beter! Wat een zomer cadeau.

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Kom! We gaan op avontuur in de natuur

1233 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Buiten spelen gaat boven alles!

Buitenspelen gaat boven alles!

“Lekker buiten gespeeld?” vraagt Rita aan Damian. “Jaaah..” roept hij vrolijk terug. Ook al heeft Damian maar een klein uurtje buiten gespeeld, hij straalt van oor tot oor. “Ik zie dat hij meer energie krijgt en lekkerder in zijn vel gaat zitten,” vertelt Rita.

1468 keer gelezen

gratis spelletjes

Kom je krijten?

Nodig vriendjes uit met deze ´Kom-je-buitenspelen?’ uitnodigingen. Schrijf je telefoonnummer erop en uitdelen maar… Het is extra leuk als je meteen een gaaf buitenspeelidee voorstelt.

7 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton