Scouting waaghals speeltips

Op zoek naar uitdaging met spelen!

Ben jij klaar voor een uitdaging? Bij Scouting zijn ze altijd in voor een uitdaging. Kinderen en jongeren leren bij Scouting hun grenzen te verleggen en bij elke activiteit nét dat extra stapje te zetten. Een échte hobby voor waaghalzen dus! Risicovol spelen is goed voor kinderen: naast hun grenzen verleggen, leren ze hun angsten overwinnen. Dat versterkt onder andere hun zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen, wat naast heel leuk ook heel belangrijk is.

Laat je uitdagen!

Bij Scouting gunnen ze het iedereen om zich af en toe ook een waaghals te voelen. Wil jij de waaghals uithangen? Check dan deze tips waarmee je thuis of in de buurt aan de slag kunt.

Boomklimmen

Volgens National Trust staat boompje klimmen op nummer 1 op de lijst van ‘50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde’. Dat gaan we dus doen! Zoek een goede, stevige klimboom uit met veel zijtakken en klimmen maar!

High rope parcours

Een andere vorm van boompje klimmen is het doen van een high rope parcours: zo’n toffe baan die tussen de bomen is gebouwd. Je zit veilig vast en beweegt je zo over de verschillende hindernissen tussen de bomen.

Zoek de hoogte op

Verleg je grenzen in de hoogte! Span een kabelbaan tussen twee bomen en ga ervan af. Zo ervaar je bijna hoe het is om te vliegen als een vogel.

Blotevoetenpad

Blijf je liever met beide voeten op de grond? Dan is een blotevoetenpad misschien iets voor jou! Er zijn verschillende blotevoetenpaden in Nederland waar je naartoe kunt, maar je kunt ze ook gewoon zelf maken.

Goed om te weten: Om échte uitdagende activiteiten te beleven heb je geen super-de-luxe speeltuin nodig. Deze activiteiten kun je ook gewoon vinden (of creëren) in het bos of in je eigen omgeving!

Meer speeltips?

Benieuwd naar nog meer speeltips voor waaghalzen? Iedere maand voegen wij nieuwe speeltips toe. Ben jij niet bang om nat te worden? Dan is slootje springen wel wat voor jou! Haal jij de overkant zonder natte kleren?  

over Scouting Nederland

Scouting Nederland staat voor uitdaging! Scouting Nederland is de nationale Scoutingorganisatie van Nederland, met meer dan 110.000 leden, waarvan ongeveer 30.000 vrijwilligers. Er zijn ruim 1.100 Scoutinggroepen bij Scouting Nederland aangesloten. Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

733 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Samen speelt beter

Drie nijntje beweegtips om samen met je kind te spelen!

Ook nijntje vindt samen spelen en bewegen belangrijk en leuk! Zo belangrijk zelfs dat zij ambassadeur is geworden van het Beweegdiploma. Nijntje hoopt dat kinderen een gezonde levensstijl gaan ontwikkelen. Om dat te stimuleren deelt nijntje drie beweegtips om samen met je kind te spelen!

1254 keer gelezen

Spelen in de stad

Opgroeien in een gezonde buurt

In elke wijk is er een speeltuin of een speelveld om lekker in te spelen en te bewegen. Overal, waar je ook bent, kun je veilig spelen. Dat is toch de droom van iedereen?! In ieder geval de droom van stichting JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

1109 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

Hoi, leuk dat je zo enthousiast aan het lezen bent!

Wist je dat je je ook in kan schrijven voor onze nieuwsbrief? Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste speelinspiratie. Veel speelplezier!

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton