Op pad met de Scouting voor het goede doel Jantje Beton Collecte
Doe mee

Op pad met de Scouting voor het goede doel

Tijd voor de Scouting betekent tijd voor buiten zijn en spelen! Zo ook bij Scoutinggroep Ben Labre uit de Bilt/Bilthoven. Al sinds 1931 is het in het clubgebouw ieder weekend lekker (gezellig) druk. Scouts van vijf jaar oud, maar ook volwassenen die lid zijn gebleven van Scoutinggroep Ben Labre. De Scouting is een prachtige plaats om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en te ontdekken. Bij Ben Labre doen ze allerlei activiteiten bij het eigen terrein, maar ook in de buurt. Zoals het lopen van de jaarlijkse Jantje Beton Collecte.

Lekker naar buiten bij de Scouting!

Buiten zijn is zo goed voor je gezondheid, niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Daar is zijn Scoutinggroepen helemaal op ingesteld, want het grootste deel van de activiteiten vindt buiten plaats. Rondom het clubgebouw of in de buurt. Tinus van Osch, al jarenlang lid van Scouting en begeleider bij Ben Labre, vertelt: “Wij doen heel veel spellen buiten. Van vuurtje leren maken tot postenspel en verstoppertje. We openen en sluiten de dag ook altijd buiten, als het weer dit toe laat. Ik merk dat als we de kinderen ophalen om de dag af te sluiten dat ze het echt naar hun zin hebben gehad en daarna weer barsten van de energie.”

Diverse scoutingactiviteiten

Naast de standaard activiteiten van de Scouting, zijn er ook veel andere activiteiten die worden gedaan. Zoals op kamp gaan, waar je echt je scoutingskills kunt testen, maar ook meelopen met de Jantje Beton Collecte!

Over de Jantje Beton Collecte: Buitenspelen is superbelangrijk, maar niet vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen bijna nooit buiten. Voor kinderen met een beperking is dat vaak onmogelijk. Jaarlijks collecteren tienduizenden vrijwilligers voor meer spelen.

Tinus: “Ik kan mij eigenlijk niet anders herinneren dan dat we altijd meedoen met de collecte met onze groep.” Tinus geeft aan dat Ben Labre meeloopt met de collecte omdat het belangrijk is voor alle spelende kinderen in Nederland, maar ook een belangrijk onderdeel is van inkomsten voor de Scouting. “Met deze inkomsten kunnen wij namelijk ook weer allemaal leuke dingen organiseren binnen de groep,” vertelt Tinus. Daarnaast geeft hij aan dat er een goede aansluiting van Jantje Beton is binnen de Scouting. Jantje Beton focust zich op ‘Stop nooit met spelen’ en daar doet Scoutinggroep Ben Labre ook echt alles aan om kinderen lekker buiten te laten spelen.

Voordat de kinderen langs de deuren gaan hebben ze het er altijd over als groep, want waarom lopen ze eigenlijk mee met de collecte? Tinus: “Mijn groep geeft dan aan dat het goed is om iets te doen voor een ander, dat is in dit geval Jantje Beton, maar dat we natuurlijk ook onze eigen groep helpen. Dit is wel een goede motivator!”.

Fun fact: Vorig jaar heeft Ben Labre € 1.481 euro opgehaald met de Jantje Beton Collecte!

3037 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

bouw je eigen hut

Samen hutten bouwen

Een supersnelle hut bouwen, binnen of buiten en steeds weer net iets anders. Dat kan met de PL-UG tent. Je koopt hem in Jantje’s winkel. Neem snel een kijkje.

3101 keer gelezen

Speeltip

Water parcours

Leuk voor op een warme dag! Maak met je vrienden een leuk water parcours met hindernissen of een slalom met aan het eind een emmer. Hoeveel water heb jij nog over aan het eind van het parcours?

361 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton