Spelen in de winter

Met plezier buitenspelen in de winter bij Jeugdland

“Vroeger vond ik buitenspelen altijd heel leuk, zelfs in de winter. Toch snap ik dat buitenspelen in de winterperiode minder aantrekkelijk is dan in de zomer”, zegt Nicole, coördinator van Jeugdland Nieuw-Vennep. Buitenspelen in de winter is toch vaak een drempel voor kinderen. Daarom heeft Jeugdland op hun terrein diverse speeltoestellen staan waar kinderen kunnen spelen, ook als het buiten koud is.

“Genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden”

Nicole: “Zo staat er een zandbak met watertafel, skelterbaan en een huttendorp. Ook hebben we een clubhuis. Hier kunnen kinderen air hockey spelen, poppenkast spelen, tafelvoetballen of knutselen. Al met al, genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden!”

Winterse activiteiten bij Jeugdland

Om kinderen ook in de verschillende seizoenen te stimuleren om buiten te spelen, organiseert Jeugdland diverse activiteiten. Op openingsdagen organiseert Jeugdland altijd een leuke activiteit, zoals knutselen, bakken of sport & spelen. Deze activiteiten worden aangepast per seizoen of feestdag. Zo zijn er de aankomende maanden allerlei winterse activiteiten die kinderen kunnen volgen. Nicole: “Dit zijn drie van mijn eigen favorieten, die ook nog eens zeer populair zijn onder kinderen.”

1. Sneeuwbollen maken

“In Nederland is het altijd een verrassing of er sneeuw komt. Sommige jaren heel veel, sommige jaren helemaal niets. Daarom is het natuurlijk heel leuk om een eigen sneeuwbol te maken. Zo kunnen kinderen een eigen winter wonderland maken en ernaar kijken wanneer ze willen.”

2. Kerstbingo

“Denk je aan winter, dan denk je aan kerst. Kerst komt steeds dichterbij en er zijn allerlei leuke activiteiten te organiseren rondom dit thema. Zo houden we o.a. een kerstbingo! Hier kunnen kinderen leuke prijzen winnen en kunnen ze zich een middag prima vermaken bij Jeugdland.”

3. Tie-dye

“Het is helemaal trendy op het moment, kleding bewerken met tie-dye. Deze trend is eigenlijk overgewaaid uit de Verenigde Staten. Aangezien tie-dye nogal een kliederboel kan worden, organiseren wij dit buiten. Zo wordt de creativiteit van kinderen niet geremd. Daarnaast kunnen ze eventueel ook items uit de natuur gebruiken om hun tie-dye kledingstuk af te maken.”

Over Nicole

Nicole is 44 jaar, getrouwd, heeft een zoon (15), dochter (14) en is coördinator van Jeugdland Nieuw-Vennep. Naast haar werk vindt ze het leuk om te bakken, te koken én creatief bezig te zijn. En als het kan, gaat het ze liefst op reis om de wereld te ontdekken.

Over Jeugdland

Jeugdland is een bouw-, speel-, doe- en ontdekplek voor kinderen van alle leeftijden en het is een plek waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn. De kinderen zijn bij Jeugdland de baas over hun eigen spel, ontwikkeling, vaardigheden en hut (natuurlijk onder toeziend oog van de medewerkers van Jeugdland). Er zijn twee locaties in Nederland: Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Hier staan verschillende speeltoestellen die uitdagen en kinderen laten ontdekken. Jeugdland is lid van NUSO, de branchevereniging voor speeltuinen.

1778 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Spelen in de winter

Lea zegt: Elk seizoen buitenspelen!

Elk seizoen kan je buitenspelen. Ook in de winterperiode was ik gewoon buiten aan het spelen, want het koude weer hield mij écht niet tegen! Jou wel?

1297 keer gelezen

Kerstplacemat maken

Maak een super creatieve placemat van een A3 vel om de kersttafel mee aan te kleden. Hiervoor heb je nodig: het zelfde aantal A3 vellen

188 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton