Doe mee

Maak van boodschappen doen een spel!

“Schat ga je mee boodschappen doen?” “Neeuh… dat is saai! Ik wil een spelletje doen op de iPad!” Klinkt deze kreet bekend in de oren? Zitten jouw kinderen liever voor de tv of doen ze een videospelletje op de computer in plaats van dat ze meegaan boodschappen doen? Boodschappen doen of naar de supermarkt gaan is juist heel leuk, als je er een spel van maakt! Hoe? Een aantal tips!

Tip 1: Maak samen een boodschappenlijst

Als je graag wilt dat je kind zich niet vervelend in de supermarkt, is het belangrijk om hem bezig te houden. Een leuke manier is om hem of haar zelf ook een boodschappenlijstje te geven. Ga samen op zoek naar alles wat er op het lijstje staat en laat je kind ook zelf dingen pakken. Kinderen vinden het namelijk geweldig als ze ‘volwassen’ dingen mogen doen.

Tip 2: Organiseer een boodschappenspeurtocht

Maak foto’s van de producten die je vaak nodig hebt in de supermarkt. Laat bij het boodschappen doen steeds een foto zien en laat je kind het betreffende product zelf zoeken. Naast dat ze de (nieuwe) producten leren kennen (“Is dat een aubergine?”), is het ook een hele leuke manier om woordjes en kleuren met ze oefenen. “Ga op zoek naar iets kroms, geels en wat begint met de letter B.”

Tip 3: Ga op avontuur

Kinderen hebben een rijke fantasie. Gebruik deze fantasie ook in de supermarkt en doe alsof je op avontuur bent. Zo kan de winkelkar een space rocket zijn dat zich via de schappen een weg moet zien te vinden naar de kassa, de eindbestemming ‘van de vlucht’. Of bedenk dat de statiegeldautomaat een robot is dat dol is op lege flesjes en groene kratten. Help jij om zijn buikje te vullen? Laat je fantasie de vrije loop! Niets is te gek.

“Prachtig om te zien dat spelen overal kan! Niet alleen op het speelplein, maar ook tijdens het leren in een klas of zelfs in een supermarkt!”

Met deze tips vermaak je niet alleen je kind tijdens het boodschappen doen door een spel met ze te spelen. Je leert ze ook echt iets bij! Ook Tara, brand manager van supermarktketen Dirk van den Broek vindt dit belangrijk. Tara: “Het is toch prachtig om te zien dat kinderen sneller leren door te spelen. Dat kan bijvoorbeeld ook worden toegepast op scholen door spelen te integreren in een les buiten het klaslokaal. Of zelfs door spelend te leren in een supermarkt. Om deze reden organiseren wij de goede doelen statiegeldactie voor Jantje Beton en steunen hiermee ‘De Nationale Buitenlesdag’.”

De statiegeldactie: ‘De Nationale Buitenlesdag’

Tijdens deze statiegeldactie plaatste Dirk in alle 122 filialen een inzamelingsbox en promotiemateriaal om klanten van Dirk op te roepen hun lege-flessen-bonnetjes te doneren. De statiegeldactie voor de Nationale Buitenlesdag is op 19 mei 2019 begonnen en loopt tot en met zaterdag 13 juli 2019. “Ik kan je nu al verklappen dat er door onze klanten, in de eerste twee weken, al ruim € 10.000, – aan statiegeldbonnetjes is gedoneerd”, vertelt Tara enthousiast. “Echt super dat de klanten al zo veel geld hebben gedoneerd en het initiatief van deze actie, om kinderen meer buiten te laten spelen, zeer waarderen en belangrijk vinden.”

2785 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER INSPIRATIE

Bij Scouting Manitoba staan buitenspelen en in de natuur zijn voorop

Spelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Scoutinggroepen spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van buitenspelen: zij bieden kinderen wekelijks uitdagende activiteiten op en rondom de terreinen van de vereniging. Scouting Manitoba uit Leusden loopt al jaren de collecte van Jantje Beton.

2261 keer gelezen

De Kleine Jantje Beton Loterij

Als je een lootje voor de Kleine Jantje Beton Loterij koopt, zorg je ervoor dat spelen op het schoolplein nog leuker wordt. Hoe je dat precies kunt doen, lees je hier.

3174 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton