Anne Appelo – Ambassadeur van Jantje Beton
praatje

Maak kennis met… Anne Appelo – Ambassadeur van Jantje Beton

Als aan Anne werd gevraagd of ze kwam buitenspelen dan zei ze altijd volmondig JA! Elke dag sprak ze met haar vriendinnen af in de speeltuin. Haar favoriete spelletjes waren tikkertje, verstoppertje, stand in de mand en natuurlijk stoepranden. Buiten bewegen en spelen heeft er altijd al ingezeten bij Anne. Logisch was dus de stap om ambassadeur te worden van Jantje Beton.

Buitenspeelactiviteiten voor elk kind mogelijk

Anne: “Als kind vond ik buiten spelen helemaal geweldig! Ik kan mij nog zo goed herinneren dat ik uren met mijn beste vriendinnetje samen buiten speelde. Koppeltje duiken op het klimrek of zelf parfum maken met bloemen door ze te stampen en mengen met water. En dan natuurlijk bij de buren aanbellen of ze een heerlijk geurtje wilde kopen. Fantasie te rijk!”

“Naast dat ik vroeger een buitenspeelfanaat was, vind ik het belangrijk dat het voor elk kind mogelijk is om mee te doen aan buitenspeelactiviteiten. Dit is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld kinderen in asielzoekerscentra of waarvan de ouders niet zo veel centjes hebben. Als ik terugkijk naar mijn gezinssituatie van vroeger waren ook wij niet rijk.”

“Buitenspelen is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend”

“Toch heeft mijn moeder zich voor mij ingezet, zodat ik kon meedoen aan diverse sport- en spelactiviteiten of dansworkshops. Ik weet hoe veel je leert van het meedoen aan activiteiten. Het bepaalt in zekere mate wie je later gaat worden en hoe je jezelf ontwikkelt. Het helpen en ondersteunen van, en om dit soort activiteiten en projecten mogelijk te maken voor alle kinderen is ook een reden waarom ik ambassadeur ben geworden van Jantje Beton.”

Ambassadeur van Jantje Beton

Anne is nu twee jaar ambassadeur van Jantje Beton. Anne: “Het eerste evenement waar ik als ambassadeur van Jantje Beton naar buiten trad was het 50-jarige bestaan van de organisatie. Dit event werd samen met de Nationale Buitenspeeldag gehouden. Het werd groots georganiseerd met onder andere oud-Hollandse spelletjes en kinderen van diverse basisscholen waren aanwezig. Ook prinses Beatrix was er. Ik heb die dag officieel geopend en het startsein mogen geven. Zo geweldig om te zien dat kinderen helemaal blij worden van alle leuke spelletjes die ze buiten kunnen doen. Het enthousiasme spatte ervan af.”

“Buitenspelen is niet alleen LEUK maar ook SUPER GEZOND”

“Naast een stem zijn op diverse events, maak ik voor Jantje Beton verschillende video’s waar ik een project presenteer of iemand interview,” vertelt Anne. “Zo heb ik voor Jantje Beton de bekende hersenwetenschapper Erik Scherder geïnterviewd. In de video vertelt hij wat buitenspelen doet met jouw hersenen. Ook vroeg ik hem waarom het zo belangrijk is om te bewegen en buiten te spelen. Hij vertelde mij dat buitenspelen (voornamelijk samen spelen) de sociale vaardigheden van kinderen bevordert en het ook een positief effect heeft op je brein. Buitenspelen is niet alleen LEUK, maar dus ook SUPER GEZOND.”

Speeltip van Anne!

“Tegenwoordig is TikTok erg populair. Hoewel TikTok een online applicatie is, kun je toch dit technologische aspect goed combineren met buitenspelen. Zo ging ik laatst met mijn nichtje naar buiten om leuke filmpjes te maken. We gingen dansen in de frisse, zomerse buitenlucht en bedachten onze eigen ‘buitenchallenge’ die haar vriendinnetjes na moesten doen. Kinderen, maar ook ik, zijn op deze manier lekker in beweging”, vertelt Anne.

Over Anne

Anne Appelo is 28 jaar en presentatrice van Kinderen voor kinderen en de Boomhutbattle op NPO ZAPP. Ook heeft ze in diverse musicals gespeeld, zoals The Lion King, The Bodyguard en Hair. Haar hobby’s zijn, hoe kan het ook anders, zingen en dansen. Daarnaast houdt ze van (speel)activiteiten doen met haar vrienden en familie en is ze ambassadeur van Jantje Beton.

2582 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Speeltips voor nu

Buitenspelen blijft belangrijk, juist nu in het coronatijdperk!

Ook in het huidige coronatijdperk willen kinderen niets liever dan lekker buitenspelen. Zeker nu met gesloten scholen en sportclubs is de kans op verveling groot. En wat doe je dan? Naar buiten! Maar we moeten niet naïef zijn over het buitenspelen op dit moment, het is immers niet zonder gevaren.

3974 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton