Power of Play speeltip

Maak je eigen DJ set

Word jij de nieuwe Armin van Buuren of Martin Garrix? Met je eigen geknutselde DJ set kun je alvast oefenen. De DJ set is heel makkelijk te maken van een kartonnen doos, flessendoppen, gebruikte waxinelichtjes en stukjes plastic of karton.

Wat heb je nodig om de draaitafel te maken?

  • Doos (bijv. die van een pakketje)
  • Flessendoppen of gebruikte waxinelichtjes
  • Oude cd’s, papier of karton
  • Stiften, versiering of oude kranten

Wat heb je nodig om een bijpassende koptelefoon te knutselen?

  • Karton
  • Flessendoppen
  • Touw

Tip! Handig om bij de hand te hebben is een schaar, lijm en plakband. Met een lijmstift kun je héél veel vastplakken op karton en hoef je niet te wachten tot de lijm droog is.

Power of Play speeltip

Stap 1: Versier of beplak de doos

Plak de deksel van de doos goed dicht met tape of plakband. Versier de doos alvast met stift of plak met lijm plaatjes op de doos. Het is ook cool om de doos met oude kranten te beplakken!

Power of Play speeltip

Stap 2: Knoppen maken

De basis van je draaitafel is er al. Nu moeten er knoppen en draaischijven op komen. Plak met lijm twee oude cd’s (vraag je vader, moeder of iemand uit de buurt) op de bovenkant van de doos. Geen cd’s? Knip dan zelf twee grote cirkels uit papier of karton. Plak daarna flessendoppen of lege waxinelichtjes op de doos om knoppen te maken. Je kunt ook knoppen en schuifjes tekenen.

Power of Play speeltip

Stap 3: De koptelefoon

Tijd om de bijpassende koptelefoon te maken. Knip een strook karton uit en buig deze in de vorm van je hoofd, van oor tot oor. Met extra karton kun je het wat steviger maken. Zoek dan twee wat grotere flessendoppen en plak deze aan de uiteinden van de strook karton. Geen doppen meer over? Dan kun je ook hier karton gebruiken, zoals in het plaatje hiernaast.

Power of Play speeltip

Stap 4: Draaitafel en koptelefoon verbinden

Knip twee lange stukken touw om de koptelefoon aan de draaitafel vast te maken. Let op dat de stukken touw even lang zijn. Plak één touwtje aan de linkerkant van je koptelefoon en het tweede touwtje aan de rechterkant. Plak de uiteinden van beide touwtjes vast aan de draaitafel op dezelfde plek. En dan: spelen maar!

Deze speeltip komt uit het project Power of Play van Jantje Beton en Right to Play. Power of Play is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

283 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

verstoppertje

Camoufleer jezelf in de natuur

Al die kleuren in de herfst, daar kun je mee gaan spelen! Doe je meest groen/bruin/oranje kleding aan en verstop jezelf in de natuur. Wist

216 x gedaan!

apenkooien

Apenkooien

Bouw een heel parcours, bestaande uit alle materialen die je kunt vinden. Je kunt van alles in je baan verwerken: banken, schommels, bomen, hoepels, fietsbanden.

255 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton