Speeltip Maak je eigen Blotevoetenpad

Maak je eigen blote voetenpad

Blote voetenpaden zijn door heel Nederland te vinden en ontdekken, maar hoe leuk is het om er eentje zelf te maken? In de tuin of bij de speeltuin. Het kan overal. Met een blote voetenpad maak je een wandelroute waar je overheen loopt met je blote voeten. Spannend, maar ook heel leuk om te ervaren!

Wat heb je nodig voor je eigen blote voetenpad?

  • Een plek om het pad te maken (zoals een grasveld)
  • Steentjes
  • Bladeren
  • Zand
  • Houtsnippers
  • Water
  • En nog veel meer wat je buiten of in huis kunt vinden…

Blote voetenpad aanleggen

Je hebt je basis al, de ondergrond. Het is het fijnst om te beginnen met gras. Hierop kun je je materialen neerleggen in de door jouw gekozen volgorde. Als je een stenen ondergrond hebt, kun je ook bakken met de materialen maken en daarin stappen. Maak het éxtra spannend door met z’n tweeën allebei een eigen pad te maken en daarna met een blinddoek erover heen te lopen. En? Wie raadt het meeste goed van het pad van de ander?

Tip! In de herfst is er ook vaker modder. Dit kun je ook goed gebruiken voor je blote voetenpad!

Behoefte aan inspiratie? Bekijk de onderstaande video van IVN.

209 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Verrassingsvolleybal

Hiervoor heb je een groot laken nodig. Span het laken tussen 2 bomen, palen of aan de schutting in de tuin. Aan beide kanten van

310 x gedaan!

Speeltip

Maak je eigen racebaan

Ga met verschillende kleuren stoepkrijt aan de slag en teken de racebaan op de stoep. Haal je autootjes tevoorschijn en maak er een heuse race van!

422 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton