Takkewijf Tessa spelen in de modder
praatje

Losgaan in de modder met #TakkewijfTessa

Buitenspelen gaat naar een heel ander level met #TakkewijfTessa. Tessa is gek op buitenspelen en maakt hier op haar eigen YouTube kanaal video’s over. Door heel Nederland gaat ze met andere buitenspelers op pad. Van klimmen in bomen tot rennen van een berg. Niets is te gek voor Tessa. Over haar avontuur in Rotterdam heeft ze zelf een blog geschreven en die lees je hieronder!

Ontdekken in Rotterdam

Onlangs was ik in Rotterdam samen met Nick. Nick is van NatuurlijkSportief en hij nam mij mee naar een te gekke locatie. De dag voordat we de video op gingen nemen had het flink geregend dus toen we op de parkeerplaats van de locatie stonden, dacht ik: ‘Yeah modder!’. Nick nam mij mee naar de skiberg en hier begonnen we met filmen. Nadat Nick zijn tip gaf ‘Werk de zwaartekracht nooit tegen’, renden we van de berg af door allemaal modderpoelen. En zoals je al verwacht, gleden we vaak uit (wat ik helemaal niet erg vond). Eenmaal onderaan de berg vertelde Nick dat hij in de ochtend al had getraind en toen ook van de berg was afgerend, maar dan aan de andere kant. Het leek wel een modder glijbaan. Hij vroeg of ik daar ook heen wilde gaan, maar dat hoefde hij helemaal niet te vragen… natuurlijk wil ik dat!

Modderglijbaan

Doordat we net naar beneden waren gerend, moesten we de berg weer helemaal op klimmen… een hele klus! Toen we boven aankwamen zag ik een modderglijbaan van 3 meter, maar een stuk verder zag ik denk ik een modderglijbaan van wel 30 of 40 meter. Hier moest ik vanaf glijden! Dus ik ging zitten en begon te glijden. Het voelde alsof ik met 10 kilometer per uur naar beneden ging. En het vies worden? Dat vind ik juist fijn! Ik hoef dan ook niet na te denken over dingen zoals: Wat zouden mijn ouders hiervan vinden? Mijn ouders vinden het gelukkig helemaal niet erg als ik vies word, dus dat is lekker makkelijk.

Alleen mijn vader (de cameraman van de video) ging lopend van de modderglijbaan af. En dan weet je wel wat er gebeurt… Hij hield het nog best lang vol, maar op een gegeven moment gleed hij uit en viel hij in de brandnetels naast de modderglijbaan. Gelukkig waren de meeste brandnetels al een beetje weg en was er niets aan de hand. Toen hoorde ik mijn vader zeggen: “Nu kan ik ook beter verder glijden naar beneden.” en dat deed hij ook.

Tijd voor een (modder)knuffel

Zodra we beneden waren gingen we proberen ons ‘schoon’ te maken. Dat deden we in het gras! Eerst rollen en daarna elkaar om de beurt door het gras trekken. En ja, het werkte echt! Maar we waren nog niet klaar. We gingen een bosje in en hier stonden berkenbast bomen waar je heel goed in kon klimmen en klauteren. Doordat je jezelf echt in de bomen moest optrekken, hielp Nick mij door hem op zijn nek te nemen (met mijn modderkont haha). Aan de andere kant van het bosje gingen we er weer uit en daar stonden mijn moeder en zusje. Ze keken naar ons en zeiden: “Wat zijn jullie vies, bah!”. Dus ik zei gelijk: “Willen jullie ook?” en gaf ze een lekkere (modder)knuffel!

“Ik krijg een heel vrij en gelukkig gevoel als ik aan het buitenspelen ben, zonder dat ik erbij na hoef te denken en wat wel/niet mag.”

Van lekker vies, naar helemaal schoon

Als ik buiten op avontuur ga, trek ik niet mijn nieuwe kleding en schoenen aan, want dat vind ik zonde. Ook ik ben fan van mooie kleding, dus als ik buiten ga spelen trek ik kleding aan waarvan ik het zelf niet zo erg vind als het vies wordt of kapotgaat. Ik houd ervan om in modder te spelen, plassen te springen en af en toe spring ik zelfs in natuurwater, zoals een meer of sloot (altijd onder toezicht van mijn ouders en ik heb al mijn zwemdiploma’s). Echt, dit moeten jullie ook eens doen (hey ouders, ook jullie ja!), want je wordt er zo blij van! En zodra ik thuis ben en heerlijk heb gedoucht, dan voel ik mij altijd erg blij, energiek en fris.

Meer over #TakkewijfTessa

Benieuwd naar meer avonturen van Tessa? Ga dan naar haar YouTube kanaal. Hier uploadt ze regelmatig video’s waarin ze buiten op pad gaat! Daarnaast is Tessa lid van de Buitenspelers. Deze kinderadviesraad is opgericht door de Buitenspeelcoalitie, bestaande uit Jantje Beton, Johan Cruyff foundation, Krajicek Foundation, het Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen.

2723 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Maandagdaandag vies worden is tof

Vies worden? Dat is besmettelijk én superleuk!

Hoe mooi is de herfst begonnen! Een welverdiende ‘Indian Summer’. Lekker ‘met zonder jas’ buitenspelen. Wat Daan betreft perfect weer. Niet te heet, niet te koud en niet te nat. En buitenspelen is vanzelfsprekend. Daan hoeft thuis helemaal niemand aan te moedigen of over te halen.

1729 keer gelezen

Vies worden is tof

Genieten van buitenspelen, zelfs als we vies worden

Ik ga met mijn rug in het zand liggen en beweeg mijn armen en benen heen en weer. “Laten we een vlinder maken in het zand”, zeg ik vrolijk. “Maar oma, dan worden mijn haren vies”, zegt Lisa. “Maar dat is toch helemaal niet erg? Een beetje vies worden tijdens het buitenspelen hoort er gewoon bij.”

1369 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton