Samen speelt beter - Parcours
praatje

Let op! Zeer besmettelijk spel: Parcours

Nu we allemaal weer naar school gaan, moet ik net iets harder mijn best doen om de kinderen naar buiten te krijgen. Iedereen is moe van school. Het vroege opstaan is wennen en we zitten nog net iets te veel in het zorgeloze ‘we kijken wel wanneer we eten-ritme’ en dat betekent dat we veel te laat gaan eten.

Niets leuker dan samen spelen

‘Ga een rondje fietsen’, levert een grom op. Of een ‘Ik heb geen zin’ als ik de rolschaatsen omhoog hou. Vereende krachten zijn gewenst en niets is leuker dan samen spelen. Maantje Piet en Wolf brouwen regelmatig plannetjes om grote broer Rover en/of grote zus Elvis zo ver te krijgen dat ze buiten komen spelen.

“Het antwoord is parcours!”

Want hoe haal je de gamende broer los van achter zijn scherm waar hij luid schreeuwend dikke online lol heeft met zijn vrienden? Of overtuig je je zus dat je ook ‘s avonds naar de film kan in plaats van overdag, zeker als het lekker weer is?

Het antwoord is parcours! Daar worden we enthousiast van.

“Alles wordt uit de kast gehaald”

Samen dokteren de twee een heel parcours uit; springtouw, badminton racket en shuttle om zo veel mogelijk hoog te houden, bal voor stoeprandpunten, hinkelen, boomerang, de mega Jenga, knikkers en pijl en boog. Enfin alles wordt uit de kast gehaald en ik voel me inmiddels een volleerde gymjuf.

Er wordt een krijtbord meegesleept voor de puntentelling en dan is het een kwestie van zielig én enthousiast kijken naar de oudsten en eigenlijk ook naar ons ouders want ‘dan kunnen we teams tegen teams.’ De groten tegen de kleintjes, ouders tegen kinderen of gemixt. Hoef je ‘s avonds ook niet meer naar de sportschool, want een parcours is meteen een goede workout.

Speel parcours samen

Natuurlijk ook leuk met (buurt)vriendjes. In de tuin, het park, plein of op een rustige parkeerplaats. Maar let op! Het is erg besmettelijk en voor je het weet doet de hele buurt mee. Dan voelt een doordeweekse woensdag al snel als Koningsdag.

Meer weten over Maandagdaandag?

Lees meer verhalen van Maandagdaandag op haar persoonlijke blog. Lees ook haar vorige blog over: ‘Was het hele jaar maar zomer’.

2127 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Anne Appelo speeltip speurtocht

Verzin samen een creatieve speurtocht

Spelen is leuk, maar samen spelen is natuurlijk nóg leuker! Zo denkt presentatrice Anne Appelo er ook over. Met haar speeltip kun je zo creatief zijn als je maar wilt. Speurneuzen opgelet…

Wees de eerste die dit gaat doen!

Bewegen met nijntje

Best lastig om steeds iets nieuws en uitdagends te bedenken om te doen met je peuter of kleuter. Gelukkig heeft nijntje de oplossing. Lees snel de superleuke beweegtips van het konijntje.

4555 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton