Lekker buitenspelen in de winter met Buitenspeler Klaas!
praatje

Lekker buitenspelen in de winter met Buitenspeler Klaas!

“Als kind kun je heel veel buitenspelen en dat moet je ook doen! Binnen zitten kun je als volwassene altijd nog,” zegt Klaas en daar heeft hij helemaal gelijk in. Net als Tessa, Izaiah, Milou en Jari is Klaas Buitenspeler bij Jantje Beton. Dit wilde Klaas worden, omdat hij een voorbeeld wil zijn voor andere kinderen. Zo vertelt hij maar al te graag over zijn buitenspeelavonturen in de winter, want buitenspelen kan volgens Klaas in alle seizoenen!

Altijd zin om buiten te spelen

Buitenspelen vind ik heel leuk, omdat je de rest van je leven nog binnen kunt zitten. Buiten is alle ruimte om je lekker te bewegen en geluid te maken. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Het leukste vind ik om op dingen te klimmen, omdat ik zo altijd iets nieuws ontdek in de buurt. Ik vind het gaaf om samen met mijn broer een hut te bouwen, met de buurjongen te voetballen op het pleintje of bij het huis van mijn vriend nieuwe dingen te ontdekken. Maar ook als ik alleen ben, ga ik vaak naar buiten en verzin ik eigenlijk altijd wel iets om te doen.

Buitenspeelchallenge met de skelter

Op mijn skelter rijd ik vaak door de buurt, samen met mijn buurjongen en broer. Laatst deden we een challenge waarbij we de hele dag op de skelter moesten blijven zitten. We mochten er écht niet vanaf. Mijn buurjongen heeft een skelter met een bakje en de mijne heeft een extra zitje. We hadden een paar Donald Ducks mee en eten en drinken. Mijn moeder maakte tosti’s als lunch die we op de skelter gingen ophalen. Zo hadden we een soort McDrive, maar dan met tosti’s. Heel lekker!

Iglo van sneeuw

Ook buitenspelen in de winter vind ik leuk. In de winter zijn er weer zoveel andere leuke dingen te doen. Zo hebben wij wel eens sneeuwiglo gemaakt. Dat was best een klusje… we hebben er wel een aantal dagen aan gewerkt! Gelukkig bleef het buiten koud en sneeuwen, zodat de iglo niet smolt. Terwijl wij bezig waren met het bouwen van de iglo, kwamen er steeds meer kinderen uit de buurt meehelpen. Wat waren we blij toen de iglo klaar was. Onze buurman kwam zelfs warme chocolademelk brengen om het te vieren! We hebben veel plezier aan de iglo gehad. Het was wel jammer toen hij smolt…

Tips voor buitenspelen in de winter

Als je je lekker warm aankleedt, is buitenspelen in de winter echt heel leuk. Zo had het laatst gevroren en dat betekent schaatsen! Op het slootje in de buurt heb ik met veel kinderen uit de buurt geschaatst. Als je weet dat het gaat vriezen, kun je ook je eigen ijsbaan maken met een zeil en water. Als het dan vriest, heb je de volgende dag je eigen ijsbaan. Hoe cool!

Onderdeel van de Buitenspelers

Ik vind buitenspelen heel leuk en ook heel belangrijk. Daarom wilde ik onderdeel uitmaken van de Buitenspelers. Deze club heeft als doel om meer kinderen naar buiten te krijgen, aangezien er nog zo weinig wordt buiten gespeeld. Dat is zonde… dus ik zet mij ervoor in om te veranderen! Tijdens de Buitenspeeldag was ik samen met Tessa aanwezig namens de Buitenspelers. Ondanks de regen hebben we veel gespeeld.

Benieuwd naar de Buitenspeeldag van Klaas en Tessa? Dat zie je in de video hieronder:

6190 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Spelen in de winter

Lea zegt: Elk seizoen buitenspelen!

Elk seizoen kan je buitenspelen. Ook in de winterperiode was ik gewoon buiten aan het spelen, want het koude weer hield mij écht niet tegen! Jou wel?

1314 keer gelezen

Raad de tekening

Je kan op verschillende manieren tekenen. Bijvoorbeeld in de sneeuw, in het zand of gewoon op papier. Dat ligt een beetje aan het weer. Er

310 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton