Speeltip

Landje veroveren

Er wordt met stoepkrijt een grote cirkel op de grond getekend. Deze cirkel wordt verdeeld in evenveel stukken als het aantal deelnemende spelers. Elke speler krijgt een eigen stukje, dit is zijn/haar land en schrijft er zijn/haar naam in. Om de beurt wordt er gezegd wie er land mag veroveren.

Diegene die aan de beurt is, rent drie rondjes om de grote cirkel heen en roept dan: ‘Stop!’ De andere spelers zijn tijdens het rondrennen ‘gevlucht’ uit hun eigen land en stoppen waar ze staan, op het moment dat er stop wordt geroepen. Vanuit de grote cirkel mag de veroveraar proberen om de vluchters aan te raken. Lukt dat? Dan zet je een cirkel om de voeten van de vluchter heen. Dit is nu jouw stukje land wat je hebt veroverd! Hierin zet je de naam van je eigen land. Daarna moeten de andere vluchters terug komen in hun land, zonder getikt te worden. Dan is de volgende speler aan de beurt als veroveraar.

Hoeveel landjes kan jij veroveren?

573 x gedaan!
Ik ga dit ook doen!

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Power of Play speeltip

Spelen met de frisbee

Heb je wel eens met een frisbee gespeeld? Deze platte schijf zweeft als je hem goed gooit, een heel eind door de lucht. Het is wel even oefenen misschien.

403 x gedaan!

Blokje om wandelen

Laat je kinderen op ontdekkingsreis gaan in hun eigen buurt. In deze speeltip lees je hoe ze dat leuk kunnen maken en in contact kunnen komen met buren.

240 x gedaan!

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton