spelen in de keuken
praatje

Laat je niet weerhouden door slecht weer, maar ga lekker buitenspelen!

Als moeder van twee kindjes (3 en 1,5 jaar oud) breng ik veel tijd buiten door. Niet omdat ik hiertoe word verplicht, maar omdat ik (en uiteraard ook mijn kinderen) dit erg leuk vinden! En ja, ze hebben een hele sterke eigen mening, maar toch spelen ze graag buiten. Daarbij komt ook, dat ik het belangrijk vind om iedere dag buiten te komen. Even geen televisie of tablet, maar lekker samen spelen.

Niet televisiekijken, maar buitenspelen

Thuis hebben wij een regel als het gaat om televisiekijken. De televisie gaat namelijk niet aan vóór 16:00 uur. En op dagen dat de zon heerlijk zijn best doet, blijft ‘dat ding’ helemaal uit. Er is niets vervelender dan een gesprek proberen te voeren met je kind terwijl de televisie aan staat. Maar wat ik eigenlijk het allerbelangrijkste vind, is om mijn kinderen mee te geven dat de natuur erg belangrijk is en dat het oké is om vies te worden. De wasmachine draait toch wel ;).

“Lekker samen spelen en volledige aandacht voor elkaar.”

Ook buitenspelen met slecht weer

Door regen, wind of sneeuw laten we ons echt niet tegenhouden. Op de kou kun je je kleden en daar komt bij, als je het naar je zin hebt buiten, word je toch vanzelf warm?! De eerste keer dat mijn dochter sneeuw zag en voelde, raakte ze compleet in paniek. Maar hé, al doende leert men. Ze weet nu dat sneeuw niet alleen super koud is, maar ook nog eens lekker. Ik heb daarnaast geleerd dat ik haar weer niet uit het oog kan verliezen. Want al ziet de gele sneeuw er heel aantrekkelijk uit, we weten allemaal hoe het echt zit. Met regen heeft ze eigenlijk nooit moeite gehad, vooral niet als ze kan stampen in de plassen. Zelf vind ik dit ook superleuk. Sterker nog: ik rij nog steeds door alle plassen die ik tegenkom, maar het liefst stap ik uit en ga ik ook lekker stampen in de plas met mijn laarzen aan.

Weerhoud je niet van spelen in slecht weer

Buitenspelen is leuk. Ook met slecht weer. Dit is dus zeker geen reden om je te laten weerhouden. Al is het maar even. Ik krijg het alleen al warm als ik zie dat mijn kinderen gelukkig zijn. En nog warmer van de lekkere, warme chocolademelk die na het buitenspelen volgt. Dat hebben we wel verdiend.

Over Lisa

Lisa is 26 jaar jong, werd op haar 22ste moeder van Hanna en nog geen twee jaar later van Joep. Naast moeder zijn, heeft Lisa ook een eigen website en blogt ze met veel plezier. In het weekend wandelt ze graag met haar gezin. Tijdens het wandelen gaat haar camera mee, want fotograferen is haar passie!

1863 keer gelezen

Ik wil dit delen

Meer weten

MEER TOFFE SPEELTIPS

Op zoek naar de ideale speelplek

Uitdagende en leuke speelplekken zijn voor ieder kind essentieel voor de motorische, emotionele en sociale ontwikkeling, geeft Jan aan (teamleider Werving bij Jantje Beton). Plezier in spelen maakt dat je dat als kind vanzelfsprekend meekrijgt. Dat moet voor ieder kind, met welke achtergrond, beperking of omgeving ook, mogelijk zijn.

1906 keer gelezen

Maandagdaandag Pauze is spelen, spelen is pauze!

Pauze is spelen, spelen is pauze!

“Wanneer hebben we pauze?” hoort Daan uit de laptop komen, want ook middelbare scholieren kijken er naar uit om even buiten te hangen. Maar tegen een middelbare scholier kun je eigenlijk geen ‘spelen’ meer zeggen… Dat is hetzelfde als mevrouw W. van Nederlands, juf noemen.

2684 keer gelezen

DOE MEE MET DE JANTJE BETON SPEELBEWEGING

1164x792_icoon_Wijzende vinger_blauw

DEEL JOUW SPEELTIP

Heb jij een leuke, stoere, spannende of creatieve speeltip? Wij ontvangen ze heel graag! Hoe meer tips, hoe meer speelvreugde. Dank je wel!

blauw_JB_Mail

BLIJF OP DE HOOGTE

Word gratis lid van onze speelbeweging! Ontvang maandelijks de allerleukste speelinspiratie én steun de missie om kinderen meer te laten spelen.

blauw_JP_euro

STEUN BUITENSPELEN

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

STUUR EEN TIP IN

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We gebruiken deze gegevens om je te informeren over onze activiteiten. Als je de mails niet meer wilt ontvangen, geef ons dat dan door via info@speelbeweging.nl.

Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton.

JA, IK HOU VAN SPELEN!

Door GRATIS lid te worden van de speelbeweging ontvang je maandelijks de leukste speeltips, interssante speelweetjes en stoere speelverhalen in jouw mailbox. We sturen je 1 tot 2 mails per maand.

Jantje Beton registreert jouw gegevens volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Meer informatie lees je in het privacybeleid van Jantje Beton